Siemens kiest Fortinet voor beveiliging cloud services

Siemens Enterprise Communications gaat Fortinet systemen inzetten voor de beveiliging van zijn cloud services. Volgens Siemens komt de FortiGate netwerkbeveiliging het best tegemoet aan de strenge vereisten die de provider stelt op het vlak van prestaties, functionaliteit en betrouwbaarheid.

Als provider van stem- en communicatieoplossingen biedt Siemens Enterprise Communications UC-oplossingen (UC = Unified Communications) aan voor bedrijfsklanten in de hele wereld. Het bedrijf gaat nu zijn stem- en UC-diensten met een ‘cloudsysteem' uitbreiden.

Voice-over-IP

De vereisten op het vlak van beveiliging, betrouwbaarheid, prestaties en uitbreidbaarheid voor de OpenScape Cloud Services van Siemens Enterprise Communications lagen, volgens eigen zeggen, bijzonder hoog. Daarnaast moest de beveiligingsoplossing ook een ruime functionaliteit bieden om VoIP (Voice-over-IP), een uniforme communicatie en applicatiegegevens te kunnen ondersteunen.

De FortiGate netwerkapplicaties van Fortinet worden al jaren gebruikt voor de beveiliging van de gegevens bij klanten van Siemens Enterprise Communications. Daarom maakten die applicaties deel uit van de oplossingen die de provider gedurende een periode van negen maanden uittestte. Uiteindelijk is dit systeem het dus geworden.

Persoonlijke ondersteuning

"Doorslaggevend waren de opmerkelijke successen van Fortinet in de tests," zei Andreas Seum, Vice President Converged Networks & Security bij Siemens Enterprise Communications. "Ook de expertise van Fortinet in de sector van providers en carriers, naast de persoonlijke ondersteuning, speelde mee bij onze beslissing."

"Siemens Enterprise Communications is al langer een trouwe klant van ons en we zijn erg blij dat we nu ook hun nieuwste clouddiensten mogen beveiligen," zei Patrice Perche, senior vice president International Sales & Support bij Fortinet. "Onze technologie integreert belangrijke en krachtige functies zoals VoIP-beveiliging en virtualisering die carriers en serviceproviders op een unieke manier helpen om hun cloudinfrastructuur en -diensten te beveiligen."