Overname CyGlass door WatchGuard

WatchGuard Technologies neemt CyGlass Technology Services over een leverancier van cloud- en netwerkgebaseerde oplossingen voor detectie van en respons op dreigingen. Organisaties kunnen hiermee risico's identificeren, bedreigingen stoppen en compliance waarborgen.

Het volledig cloudgebaseerde platform van CyGlass maakt gebruik van geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI)- en machine learning (ML)-mogelijkheden. Middelgrote en kleine organisaties beschikken hiermee over een betaalbare en geavanceerde cyberverdediging, zonder te investeren in hardware. De CyGlass-technologie wordt toegevoegd aan de WatchGuard Unified Security Platform-architectuur. AI-gebaseerde detectie van netwerkafwijkingen zal hierdoor onderdeel worden van een toekomstige Network Detection and Response (NDR)-service, en de Open eXtended detectie- en responsmogelijkheden (XDR) binnen WatchGuard ThreatSync versnellen.

CyGlass weerspiegelt een belangrijk principe van WatchGuard's missie, namelijk geavanceerde beveiliging toegankelijker maken voor alle klanten. Andere NDR-producten zijn vaak afhankelijk van dure hardware en ervaren beveiligingsanalisten om de oplossingen te beheren, wat betekent dat alleen grotere bedrijven ze redelijkerwijs kunnen inzetten. Met een volledig cloudgebaseerde oplossing biedt CyGlass middelgrote ondernemingen en MSP’s NDR-mogelijkheden tegen zeer redelijke kosten.