Nieuwe radarsensor van Pilz

Voor de veilige bewaking van beschermde ruimtes ook onder zware omstandigheden biedt Pilz vanaf nu een nieuwe sensor voor het veilige radarsysteem PSENradar aan: de nieuwe radarsensor PSEN rd1.2 kan worden gebruikt voor de veiligheidscategorie cat. 3/PL d en zo ook robottoepassingen veilig beschermen. In combinatie met de eveneens nieuwe evaluatieeenheid PSEN rd1.0 I/O PS ETH kan het veilige radarsysteem nu bovendien nog eenvoudiger in bestaande toepassingen worden geïntegreerd, hetgeen de inbedrijfstelling optimaliseert. Het veilige radarsysteem wordt overal gebruikt waar optoelektronische sensoren op hun grenzen stuiten. Vooral onder zware gebruiksomstandigheden, bijvoorbeeld in de houtverwerkende industrie, de mineraal- en staalverwerkende industrie, de zware industrie en in de transport- en logistieke sector, vormt PSENradar samen met de configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 een veilige totaaloplossing voor de bewaking van beschermde ruimtes – inclusief conformiteitsbeoordeling.

De nieuwe evaluatie-eenheid PSEN rd1.0 I/O PS ETH in het veilige radarsysteem biedt nu naast de bestaande interfaces ook een Ethernet- en Profisafe-interface. Zo kan het veilige radarsysteem veelzijdiger in bestaande toepassingen worden geïntegreerd. Bovendien kunnen er meer zonesets worden gegenereerd. Dit vereenvoudigt het configureren en zorgt daardoor voor een hogere beschikbaarheid van de installatie.

PSEN rd1.2 vult in het veilige radarsysteem PSENradar de bestaande radarsensor PSEN rd 1.1 aan en beschikt in tegenstelling tot deze sensor over een tweekanaals structuur die een uitgebreide bescherming tot Performance Level (PL) d cat. 3 mogelijk maakt. Zo kan de nieuwe radarsensor voor toepassingen met verhoogde veiligheidseisen worden gebruikt. Deze radarsensor wordt via drie assen bevestigd, zodat ook een verticale bevestiging aan het plafond mogelijk is door de draaiing rond de X- en Y-as. PSEN rd1.2 kan dus flexibel en snel worden gemonteerd of verplaatst. De inbedrijfstelling kan sneller plaatsvinden. De nieuwe radarsensor PSEN rd1.2 heeft een bereik van 5 meter en een smalle openingshoek van 20° verticaal en 20- 100° horizontaal. Een ander pluspunt is dat de openingshoek bij de nieuwe sensor in stappen van 10° kan worden ingesteld. Door de flexibele aanpassing door middel van bereik en openingshoek kan de toepassing snel, individueel worden samengesteld. Ook dit draagt bij aan een hogere beschikbaarheid.