Nieuwe compacte recorder van Axis

Axis Communications presenteert de nieuwe AXIS S3008 Recorder. De recorder is eenvoudig te installeren en biedt de mogelijkheid om beelden in UHD-resolutie op te nemen. Bovendien is de recorder compatibel met de bekende AXIS Companion-videomanagementsoftware (VMS).

De AXIS S3008 Recorder is de opvolger van de AXIS Companion Recorder, die eerder in 2020 uit het assortiment werd gehaald. Het product is onderdeel van het Axis end-to-end concept, waarbij kleine en middelgrote bedrijven een complete beveiligingsoplossing kunnen samenstellen op basis van Axis-producten. De oplossingen binnen dit concept zijn eenvoudig in gebruik, betrouwbaar en betaalbaar. De nieuwe hoogwaardige recorder van Axis biedt een geïntegreerde PoE-switch voor maximaal acht camera’s, een voor videobewaking geschikte harde schijf en een gigabit-uplink voor video-opname in UHD-resolutie.

Verschillende producten toevoegen
De AXIS S3008 Recorder is uitvoerig getest in combinatie met een breed scala aan Axis-producten. Iedere Axis end-to-end bewakingsoplossing kan dan ook eenvoudig worden uitgebreid met extra recorders en andere Axis-producten. Zo kunnen bijvoorbeeld netwerkluidsprekers worden toegevoegd om te communiceren met personeel of om indringers af te schrikken en door stations (of video-intercoms) worden geïntegreerd voor audiovisuele identificatie en toegangscontrole op afstand. De recorder is bovendien compatibel met de gratis AXIS Companion VMS (versie 4) en maakt op deze manier eenvoudig beheer van alle geïnstalleerde Axis-producten mogelijk.

Professionele netwerkvideobewaking
Thorsten Grimm, Manager Area Sales bij Axis Communications in Middle Europe, legt uit: “In combinatie met de AXIS Companion VMS maakt de nieuwe recorder kostenefficiënte en professionele netwerkvideobewaking mogelijk voor eigenaren van kleine en middelgrote ondernemingen. Vooral dit soort bedrijven zijn vaak op zoek naar betaalbare en betrouwbare end-to-end beveiligingsoplossingen, die flexibel en intuïtief te gebruiken zijn.”