Goed eerste kwartaal voor Fortinet

Fortinet, leverancier van netwerkbeveiliging en leider op het gebied van unified threat management (UTM), maakt de financiële cijfers van het eerste kwartaal en van het boekjaar 2011 bekend. De totale omzet van het eerste kwartaal bedraagt $93,3 miljoen, een toename van 34% in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2010.

Onderdeel van de totale omzet is de productomzet, deze komt neer op $40,2 miljoen, wat een groei inhoudt van 48% in vergelijking met het eerste kwartaal in 2010. Omzet uit diensten bedraagt $48,7 miljoen, wat een toename is van 26% in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2010.

Fortinet maakt ook bekend dat de Raad van Bestuur een ‘two for one'- aandelensplitsing van de uitstaande aandelen van de vennootschap heeft goedgekeurd. De aandelensplitsing geeft elke aandeelhouder op 9 mei 2011 het recht op een extra aandeel voor elk aandeel in bezit van houder.

Ken Xie, oprichter, president en chief executive officer van Fortinet: "Het eerste kwartaal laat een sterke start van het jaar zien, die voortkomt uit goede bedrijfsvoering en een sterk verkoopmodel. De recente investeringen in onze wereldwijde verkoopkanaal en aandacht voor sales bij grote ondernemingen, hebben geleid tot een belangrijk momentum in onze financiële groei."