Gebundelde krachten voor beveiliging thuiswerken

Okta, CrowdStrike, Netskope en Proofpoint,  hebben hun krachten gebundeld. Het doel daarvan is om organisaties te helpen met de toepassing van een ‘zero trust’-beveiligingsstrategie. Dat is een eerste vereiste om dynamische bedrijfsomgevingen en thuiswerkers veilig te houden.

De coronacrisis heeft organisaties gedwongen om snel over te stappen op thuiswerken. Hierdoor zijn werknemers en IT-activa buiten de traditionele netwerkrand terechtgekomen. Deze nieuwe IT-omgeving is een stuk vatbaarder voor gerichte cyberaanvallen. Beveiligingsteams worstelen bovendien met complexe vraagstukken als gevolg van ongelijksoortige systemen en data, een breder scala aan beheerde en onbeheerde endpoints en de toegang van eindgebruikers tot honderden applicaties die ze voor hun dagelijkse werk nodig hebben. Volgens het Businesses@Work (from Home)-rapport van Okta is het aantal phishing-aanvallen sinds eind februari met ruim 600% toegenomen. Ook de FBI kwam met een waarschuwing tegen scams rond het coronavirus. Door deze escalatie van cyberrisico’s zien IT- en security-teams zich gedwongen om in korte tijd krachtiger beveiligingsoplossingen in te zetten, maar zonder het praktische advies dat voor een correcte implementatie is vereist.

Okta, CrowdStrike, Netskope en Proofpoint reiken IT- en security-professionals de kennis en geïntegreerde oplossingen aan die nodig zijn voor het beheer van de beveiliging van gedistribueerde netwerkomgevingen die door de pandemie al snel een permanent karakter aannemen. Hun vier hoogwaardige oplossingen dienen als pijlers van een moderne, uitgebreide beveiligingsarchitectuur. De kersverse partners zullen geïntegreerde oplossingen combineren met geavanceerde inzichten, referentiearchitecturen, best practices voor de implementatie en functionaliteit voor het beschermen van eindgebruikers, apparaten, het netwerk en data. Hun oplossingen groeien daarmee uit tot de kerncomponenten van een moderne zero trust-aanpak van cybersecurity.