Fortinet levert 500.000ste beveiligingsappliance

Fortinet® een wereldwijde leverancier van netwerkbeveiligingsapparatuur en marktleider in unified threat management (UTM) - kondigde vandaag aan dat de onderneming een half miljoen appliances voor geconsolideerde netwerkbeveiliging heeft afgeleverd. Deze mijlpaal betreft de totale levering van Fortinet's vlaggenschip FortiGate® multi-threat appliance en aanvullende beveiligingsappliances waaronder FortiMailTM, FortiClientTM, FortiDBTM, FortiWebTM, FortiScanTM, FortiManagerTM en FortiAnalyzerTM.

De combinatie van deze producten biedt volledige bescherming van complete netwerken tot eindpunten en van de perimeter tot de core, inclusief databases en applicaties.

De versnelde groei van Fortinet komt door drie ontwikkelingen in het landschap van netwerkbeveiligingsappliances:

  • De hoge prestaties en de beproefde betrouwbaarheid van het FortiGate platform hebben een groeiend aantal klanten doen besluiten om geconsolideerde beveiliging in te voeren, waaronder grote ondernemingen en overheden wereldwijd;
  • Cloud-based security maakt voor service providers en carriers/telco's business modellen mogelijk gebaseerd op het gebruik van UTM platforms als technologische ruggengraat van uitgebreide netwerkbeveiliging als een service;
  • Klanten in verticale marktsegmenten - zoals detailhandel, financiën, gezondheidszorg en educatie - zoeken kosteneffectieve oplossingen voor de zakelijke beveiliging en om aan de regelgeving te voldoen.

"Het afgelopen decennium heeft aangetoond dat onze filosofie om meerdere beveiligingsfuncties te integreren om zodoende een grotere bescherming te bieden, appelleert aan de pijnpunten van grote en kleine bedrijven", zegt Ken Xie, CEO en oprichter van Fortinet. "Door de agressieve en dynamische aanpak van hedendaagse cybercriminelen, neemt de pijn bij het bedrijfsleven alleen maar toe; nog niet eerder was de behoefte aan en vraag naar Fortinet producten zo dringend."