Fortinet integreert FortiGate met Dragos

FortiGate van Fortinet is de eerste firewall die integratie biedt met het Dragos Platform. Daarmee worden de voordelen van het Security Fabric-platform van Fortinet en de speciaal door Fortinet ontwikkelde secure processing units (SPU’s) uitgebreid naar OT-omgevingen.

De integratie van de next-generation firewall FortiGate met het Dragos Platform levert een geïntegreerde en robuuste security-oplossing op die eigenaars van industriële omgevingen optimaal overzicht biedt op hun operationele technologie. Dit wordt gecombineerd met beheer van kwetsbaarheden en bedreigingsdetectie.

Vereenvoudigde bescherming van OT-omgevingen
Organisaties hebben moeite met het vinden van de juiste technologieën voor de optimale beveiliging van hun IT- en OT-omgevingen en het ontwikkelen van effectieve security-workflows op basis van technologische integraties. De nfgw FortiGate van Fortinet biedt een oplossing voor deze problemen door integratie te bieden met het Dragos Platform. Alle OT-specifieke bedreigingen die door het Dragos Platform worden gedetecteerd, kunnen direct door de FortiGate worden geblokkeerd. De integratie maakt een einde aan de onderhoudslast en technical debt van organisaties en maakt het mogelijk om de beveiliging van het aanvalsoppervlak sterker te automatiseren. Organisaties kunnen met deze twee brancheleidende systemen die automatisch met elkaar communiceren tijd besparen, fouten als gevolg van handmatige gegevensinvoer minimaliseren en profiteren van naadloze beveiliging.

De integratie van FortiGate vormt een aanvulling op de bestaande integratie tussen het Dragos Platform en FortiSIEM. Gebruikers van Dragos kunnen hiermee sneller toegang krijgen tot telemetriedata ten behoeve van gegevensanalyse en de incidentrespons eenvoudiger automatiseren. Bedrijven kunnen hun FortiGate-implementaties daarnaast efficiënter beheren.