Fortinet brengt een nieuwe beveiligingseenheid voor datacenters uit

Fortinet, leverancier van systemen voor netwerkbeveiliging en UTM-systemen, breidt de bekroonde FortiGate productlijn uit met een nieuwe compacte beveiligingseenheid. De FortiGate-3140B beveiligingseenheid is bedoeld voor grote ondernemingen en gegevenscentra die maximale prestaties van hun firewall, VPN (virtual private network) en IPS (intrusion prevention system) nodig hebben om hun bescherming tegen gebundelde bedreigingen, destructieve malware en de voortdurend wijzigende pogingen om de beveiliging van snelle netwerken te doorbreken, te verbeteren.

De FortiGate-3140B eenheid maakt gebruik van de op maat uitgeruste FortiASICTM processors en levert uitstekende prestaties: een firewall met een capaciteit tot 58 gigabits per seconde (Gbps), een IPS met een capaciteit van10 Gbps, en een VPN met een capaciteit van 22 Gbps . Deze oplossing is gemaakt voor grote bedrijven en heeft een compacte vorm, die niet meer dan 2 rekken in beslag neemt zodat er weinig dure ruimte verloren gaat. De nieuwe eenheid is standaard uitgerust met tien 10-gigabit Ethernetpoorten (10-GbE). Om een zo flexibel mogelijke bescherming voor veeleisende netwerkomgevingen te leveren, kan de eenheid in totaal 22 poorten tellen zodat ze ideaal is voor gegevenscentra en andere applicaties met een grote bandbreedte. Door deze grote aantal poorten kan de FortiGate-3140B gebruikt worden als een krachtige firewall of als een UTM-oplossing die gemakkelijk geconfigureerd kan worden om ook VPN, IPS, applicatiecontrole en spam- en virusdetectie te ondersteunen, zonder dat de prestaties daaronder lijden.

De FortiGate-3140B, die op de derde versie van het FortiOS 4.0 MR3 besturingssysteem draait, heeft onder andere de volgende functies: een actieve profiling die een betere toepassing van het beveiligingsbeleid mogelijk maakt, en een inspectie volgens de gegevensstromen met het oog op een doorgedreven filtering van het internet en de geleiding van de gegevensstromen.

 "De grote ondernemingen die bij ons klant zijn, hebben ons duidelijk gemaakt dat ze behoefte hebben aan een proactieve beveiliging die een grote capaciteit heeft, die een geconsolideerd threat management biedt, en die gemakkelijk ingevoerd moet kunnen worden - en dat alles in één enkel apparaat," zei Michael Xie, oprichter, CTO en vicepresident engineering bij Fortinet. "Met de release van onze nieuwste toevoegingen aan de FortiGate-productlijn komen we aan die behoeften tegemoet."

De FortiGate-3140B rondt de update van de FortiGate-3000 reeks af. Hij vult de FortiGate-3950B en de FortiGate-3040B aan. De eerste vormt een firewall met een inspectiecapaciteit tot 120 Gbps en een kleine vertraging om de meest veeleisende bedrijfsomgevingen te helpen beveiligen. De tweede biedt tot 40 Gbps inspectiecapaciteit die tegen kabelsnelheid en dus met een uitzonderlijk korte vertraging werkt. Deze toestellenreeks maakt volop gebruik van de verbeteringen in het FortiOS 4.0 MR3 besturingssysteem dat eveneens vandaag aangekondigd werd.