De COVID-KIT van ARAS

De coronacrisis stelt ons voor nieuwe uitdagingen. We moeten afstand bewaren, het liefst niets aanraken en ook nog eens goed op onze gezondheid letten. Maar doen anderen om ons heen dat ook? Hoe voelen mensen zich straks weer veilig genoeg om te gaan werken of om zich in het openbare leven te begeven?

De COVID-KIT Van ARAS Security biedt hierin uitkomst. In de COVID-KIT zitten allerlei slimme technische oplossingen die ervoor zorgen dat men met een gerust gevoel de dag doorkomt en onnodige risico’s kan uitsluiten. De COVID-KIT is gebaseerd op drie principes: hygiëne, screening en social distancing. Denk hierbij aan tellers van het aantal bezoekers in een winkel, aan de signalering van teveel mensen binnen een bepaald gebied of aan apparatuur die contactloos toegang kan verzorgen.

Een onderdeel van de COVID-KIT is de COVIDCOUNTER. Een snelle en simpele oplossing voor winkels. Een camera van Bosch houdt in de gaten hoeveel mensen de winkel betreden. Als het maximaal aantal toegestane mensen is bereikt, gaat er buiten een rode lamp branden.