Basic-Fit kiest voor Axis Communications

Fitnessketen Basic-Fit werkt samen met Axis Communications om de veiligheid van zijn leden te waarborgen. Een veilige trainingsomgeving bieden is een uitdaging voor fitnesscentra die 24/7 open zijn. Daarom initieerde Basic-Fit het Remote Surveillance-project om sportscholen op afstand operationeel te houden. Het doel van dit project is om de veiligheid van sporters te garanderen wanneer er geen personeel aanwezig of beschikbaar is. Basic-Fit voerde dit project uit met Axis Communications en twee andere partners: DIT is Beveiligen en B-Securité.

AI-gestuurde slimme camera's
Met een bewakings- en bedieningssysteem op afstand, dat gebruikmaakt van AI-gestuurde slimme camera’s en sensoren, kan het Basic-Fit-personeel snel problemen of onveilige situaties detecteren en aanpakken. Hierdoor kunnen de sportscholen 24 uur per dag openblijven, zonder in te leveren op veiligheid.

De technologie detecteert bijvoorbeeld gezondheidsproblemen zoals flauwvallen, maar ook agressie, ongeautoriseerde toegang en andere incidenten die de veiligheid van leden bedreigen. Verder helpt de oplossing bij het observeren van de drukte op fitnesslocaties door data te verzamelen van bezoekers. Deze informatie is waardevol voor crowd control en het optimaliseren van de lay-out en faciliteiten in de sportschool.

Axis Communications speelde een cruciale rol in het project door de geavanceerde cameratoepassingen. Hiermee versterkt Axis de bewakingsmogelijkheden van Basic-Fit en werden er AI-gestuurde functionaliteiten in de camerasystemen geïntegreerd. De camera's werden omgevormd tot intelligente sensoren die potentiële bedreigingen en trends kunnen detecteren.

Het op afstand bedienbare bewakingssysteem is op grote schaal geïmplementeerd in zowel nieuwe als bestaande Basic-Fit clubs. Deze uitgebreide uitrol omvat ongeveer 1.000 clubs verspreid over vijf landen waar Basic-Fit actief is, met plannen om het jaarlijks te introduceren in 200 tot 250 clubs.