Het risico van supply chain aanvallen, ransomware en hybride werken

HP Wolf Security organiseerde op 9 februari een virtuele CISO roundtabel om recente ontwikkelingen in het threat landscape en industry trends te bespreken zoals het toenemende risico van supply chain aanvallen, ransomware en hybride werken. Tijdens het evenement werd er ook teruggekeken op de bedreigingen en trends die het HP Wolf Security team in 2021 aan het licht heeft gebracht.

 

 

In deze interactieve sessie, onder leiding van Ed Amoroso, CEO van Tag Cyber, komen toonaangevende CISO’s en cyberexperts samen:

  1. Deneen DeFiore, Vice President & CISO United Airlines
  2. Kurt John, Chief Cybersecurity Officer Siemens USA
  3. Joanna Burkey, CISO HP inc.
  4. Dr. Ian Pratt, Global Head of Security for Personal Systems HP inc.

De discussiepunten van de roundtable zijn o.a:

  1. De toenemende complexiteit van het cyber-ecosysteem en de impact die dit heeft op het vermogen van CISO's om zich te beschermen tegen moderne bedreigingen. Hierbij komen onderwerpen als de commodificatie van TTP's van natiestaten en aanvallen op toeleveringsketens aan bod.
  2. Het toegenomen risico en de impact van cyberaanvallen op de bedrijfsvoering, de reputatie, het vertrouwen en de samenleving. Hierbij wordt gekeken naar zaken als ransomware, andere vormen van destructieve malware en de toenemende hoeveelheid van datalekken.
  3. De veranderde manier van werken. Bedreigingen die door de gebruiker worden veroorzaakt en de toename van het aantal aanvallen - een debat over de voor- en nadelen van de nieuwe hybride werkomgeving en de mogelijkheden die dit hackers biedt om zich te richten op gebruikers.