Zerto vergroot ransomware-bestendigheid organisaties

Zerto 9.5 biedt ondersteuning voor omgevingen van grote cloudproviders. Dit stelt organisaties in het geval van een ransomware-aanval in staat om grootschalige data en applicaties in een paar minuten tijd te herstellen naar de staat waarin die voor de aanval verkeerden. Het biedt uitgebreide immutability-opties voor Azure en met S3 compatibele storage-omgevingen, een nieuwe virtuele appliance voor Linux, verbeterde beveiliging en uitgebreide integraties met Google Cloud Platform.

“Moderne ransomware-aanvallen nemen in aantal toe en worden steeds geraffineerder. Daarmee groeien de risico’s voor organisaties”, zegt Deepak Verma, vice president Products bij Zerto. “Met de nieuwe mogelijkheden van het Zerto-platform kunnen gebruikers nieuwe uitdagingen proactief aanpakken. Dankzij de mogelijkheid om gegevens sneller en trefzekerder te herstellen kunnen ze de gevolgen van beveiligingsincidenten minimaliseren.”

Nieuwe verbeteringen in Zerto 9.5 en Zerto Backup for SaaS, powered by Keepit maken een einde aan diverse problemen op het gebied van databescherming. Deze belangrijke updates versterken de leiderschapspositie van Zerto op het gebied ransomware recovery, cybersecurity en ondersteuning voor cloudplatforms.

De wereldwijde kosten van ransomware-aanvallen zullen naar verwachting stijgen van 19 miljard euro in 2021 tot maar liefst 252 miljard euro in 2031.