Zerto 9 voor direct herstel na ransomware-aanvallen

Zerto 9 biedt sterk verbeterde bescherming tegen ransomware. Met krachtige nieuwe automatiseringsmogelijkheden en immutability-functies die back-ups onwijzigbaar maken helpt Zerto 9 organisaties en managed serviceproviders aan verbeterd cloud databeheer en verbeterde bescherming. Dit wordt aangevuld met nieuwe back-upmogelijkheden, zoals ondersteuning voor meer clou platforms en cloud-tiering voor veilige en kostenefficiënte archiefopslag, en vereenvoudigd beheer.

Ransomware-aanvallen blijven in ernst en volume toenemen. Hierdoor nemen de financiële, juridische en zelfs politieke gevolgen toe. Organisaties moeten daarom investeren in technologie die niet alleen bescherming biedt tegen ransomware, maar hen ook in staat stelt om snel te herstellen van een succesvolle aanval. Zerto heeft geput uit 12 jaar ervaring met continuous data protection (CDP) om organisaties de mogelijkheid te bieden om te herstellen van een ransomware-aanval met minimaal gegevensverlies en minimale downtime. Gebruikers kunnen gegevens herstellen naar de staat waarin die zich enkele seconden voor een storing of ransomware-aanval bevonden.

Zerto 9 biedt immutability-instellingen die data back-ups voor lange-termijnopslag onwijzigbaar maken. Gebruikers kunnen instellen hoelang back-ups onwijzigbaar moeten blijven, zodat ze veilig in de cloud blijven opgeslagen. Dit voorkomt verwijdering of manipulatie van back-ups door ransomware. De nieuwe versie biedt deze immutability-instellingen voor Amazon S3.

Nieuwe geautomatiseerde bescherming van virtuele machines om voor integrale en flexibele databescherming in elke omgeving te zorgen, ook als er nieuwe VM’s worden toegevoegd. Servers kunnen nu met behulp van native vSphere-tags direct worden toegevoegd aan virtual protection groups (VPG’s) zonder de noodzaak van handmatige configuraties. Dit maakt het mogelijk om workloads snel te beschermen op basis van nieuwe of bestaande VPG’s en bestaande SLA-regels toe te passen, met voorafgaande validatie en kennisgevingen.

Zerto heeft nieuwe instant restore-functionaliteit aan zijn oplossing toegevoegd, zodat gebruikers virtuele machines snel, eenvoudig en rechtstreeks naar productieomgevingen kunnen herstellen zonder eerst voor failover naar een disaster recovery-locatie te hoeven zorgen. Ze hoeven zich al evenmin zorgen te maken over een gebrek aan opslagcapaciteit als gevolg van overbelaste back-upappliances. Het behoud van journal-controlepunten stelt gebruikers in staat om snel terug te grijpen op andere point-in-time back-ups van een virtuele machine als het geselecteerde herstelpunt niet aan de eisen voldoet. Dit wordt gekoppeld aan de mogelijkheid om bestanden of mappen te herstellen door ze te downloaden of rechtstreeks naar hun oorspronkelijke locatie te herstellen. Dit is mogelijk voor elke data repository voor de lange-termijnopslag van back-ups, zoals een publieke cloud.