Wachtwoordloze toekomst met sterkere beveiliging

Met de wachtwoordloze authenticatie door Duo van Cisco Secure wordt naadloos geïntegreerd in de bestaande DUO authenticatie die wereldwijd door meer dan 25.000 organisaties wordt gebruikt. Het stelt gebruikers in staat om het wachtwoord over te slaan en veilig in te loggen op cloudapplicaties via beveiligingssleutels of biometrische kenmerken van laptops en smartphones.

De nadelen van wachtwoorden zijn bekend. Ze zijn makkelijk te kraken en moeilijk te beheren, dit kost bedrijven jaarlijks miljarden euro's. Gebruikers worden privé en op hun werk overspoeld met wachtwoorden. Verzoeken om wachtwoorden te resetten vormen het grootste deel van hulpverzoeken aan IT-helpdesks, met productiviteitsverlies en hogere supportkosten tot gevolg. 

Duo wachtwoordloze verificatie maakt deel uit van Cisco's zero trust platform dat de toegang beveiligt voor elke gebruiker en vanaf elk apparaat tot iedere IT-applicatie of -omgeving. Het product is niet afhankelijk van de infrastructuur, terwijl het ervoor zorgt dat ondernemingen elke combinatie van cloud- en on-premise applicaties naadloos beschermen, zonder dat er allerlei authenticatieproducten nodig zijn of dat er ernstige beveiligingsgaten resteren.