Videobewaking en toegangscontrole via één VMS-interface van Axis

Axis Communications lanceert met AXIS Camera Station Secure Entry een nieuwe software-oplossing voor toegangscontrole, volledige geïntegreerd in de AXIS Camera Station-videomanagementsoftware (VMS).

AXIS Camera Station biedt gebruikers in o.a. de retail, de gezondheidszorg en industriële omgevingen al vele jaren de mogelijkheid om alle netwerkcamera's die op het systeem zijn aangesloten, te monitoren en te beheren via een intuïtieve gebruikersinterface. Om bij te blijven met het groeiende aanbod van Axis-netwerkproducten – waaronder audio-oplossingen, radartechnologie en bodycams – is deze VMS voortdurend in ontwikkeling en met AXIS Camera Station Secure Entry nu ook geschikt voor toegangscontrolebeheer.

Flexibel toegangsbeheer voor gebouwen en terreinen
AXIS Camera Station Secure Entry biedt de belangrijkste functionaliteiten voor toegangscontrole voor gebouwen en terreinen. De software vergemakkelijkt het beheer van kaarthouders en groepen, evenals het opstellen van een toegangsbeleid op basis van schema's, locaties en geautoriseerde gebruikers. Bovendien maakt het deur- en zoneconfiguratie, multi-factor authenticatie en het gebruik van meerdere kaartformaten mogelijk. Verschillende gebruikers kunnen het systeem voor verschillende doeleinden gebruiken. Terwijl een receptioniste het systeem gebruikt om tijdelijke toegangsgegevens aan te maken, kan iemand anders het gebruiken om beeldopnames te bekijken voor onderzoek. Daarnaast kan beveiligingspersoneel nu vanaf één interface zowel videobewaking als toegangscontrole beheren.

Bij minder drukke toegangen of buiten kantooruren is het ook mogelijk om video, waarschuwingen en acties te activeren, bijvoorbeeld wanneer een bezoeker nadert, een deur niet goed dichtgaat of de toegang is geweigerd. Er kan een alarm afgaan als een deur te lang openstaat of wordt geforceerd. Daarnaast kunnen bij specifieke gebeurtenissen ook andere acties geactiveerd worden, zoals het afspelen van audioberichten of het opnemen van videobeelden. Via de centrale interface kan het beveiligingspersoneel op elk moment de toegang van personen verifiëren door livebeelden te vergelijken met de foto van de kaarthouder.