Trigion Brand- en beveiligingstechniek verkoopt Trigion Safety Opleidingen

IVM (Instituut voor Veiligheid & Milieu BV) heeft alle activiteiten van Trigion Safety Opleidingen (TSO) overgenomen. Trigion Safety Opleidingen (TSO) biedt een breed pakket aan training en advies op het gebied van (brand-)veiligheid. Kenmerkend is het mobiele concept waarbij trainingen op locatie van opdrachtgevers worden verzorgd. De markt waarin TSO actief kenmerkt zich door consolidatieslagen waardoor deze bedrijven in staat veel concurrerender te zijn dan TSO. Omdat daarbij de opleidingsbranche geen onderdeel is van de core business van Facilicom, is besloten TSO te verkopen aan een externe partij. Expliciet is gekeken of deze aansluit bij de cultuur van dit bedrijfsonderdeel. Dit is IVM (Instituut voor Veiligheid en Milieu) geworden.

‘Reden voor de overdracht van deze activiteit is dat de TSO-activiteiten niet gerelateerd zijn aan de elektrotechnische beveiligingstechniek qua markt waarin TBBT zich de komende jaren gaat focussen’ aldus Youri Aerts, directeur van TBBT. Het training & consultancy specialisme vraagt andere aandacht dan de aandacht die past bij de nieuwe strategie van Trigion Brand- en Beveiligingstechniek.’

Met deze overname verankerd IVM haar activiteiten in de Randstad en versterkt haar landelijke beschikbaarheid aan adviesdiensten en veiligheidstrainingen. IVM is specialist in arbeidsveiligheid, bedrijfshulpverlening en crisismanagement voor bedrijfsleven, industrie en overheid.

Voor klanten leidt de overname tot een sterkere landelijke beschikbaarheid. De samenvoeging draagt bij aan een completer aanbod en nog meer flexibiliteit in planning en locatiekeuze. Samen met TSO krijgt IVM nog meer innovatieve slagkracht. Gezamenlijk wordt ernaar uit gekeken om samen door te ontwikkelen in innovatieve trainingstechnieken.

De diensten van TSO worden, onder naam van IVM, door het vertrouwde team voortgezet vanuit de bestaande locatie in Woerden. Trainingen gaan door zoals gepland met de vertrouwde gezichten en adviesdiensten worden gecontinueerd. Komende periode gaan we in gesprek met de opdrachtgevers om ambities en wensen verder in kaart te brengen.