Slimme camera's gaan deelwoningen beveiligen op afstand

Eagle Eye Networks is een partnerschap aangegaan met Co-Liv, non-profit vereniging van coliving professionals. Nu de wereldwijde coliving beweging aan kracht wint, zullen technologiebedrijven voor videobewaking en Salto Systemen voor toegangscontrole, van cruciaal belang zijn bij het bieden van technische oplossingen die coliving operators in staat stellen sneller en efficiënter te schalen dan ze op eigen kracht zouden doen.

Het opslaan van camerabewakingsgegevens in de cloud biedt vele voordelen, vooral voor woongebouwen zoals hotels, stadsappartementen en wooncomplexen. Traditioneel zijn camerabewakingsbeelden alleen toegankelijk als er iets vervelends gebeurt. Daarom worden de videobeelden zelden gebruikt en blijft het hoge prijskaartje van de camera en de gegevensopslagapparatuur slechts een “kostenpost”, die geen financieel rendement of bruikbare inzichten oplevert. Met behulp van een cloud-oplossing is de video toegankelijk voor integratie met andere toepassingen en kan dit krachtige inzichten opleveren waarmee bedrijven hun mensen, product en processen kunnen verbeteren.

Met behulp van kunstmatige intelligentie om de video te analyseren, kunnen beheerders ook ontdekken hoe mensen omgaan in die ruimtes en deze inzichten gebruiken om hun gemeenschappen te verbeteren, hun reputatie rondom veiligheid te verhogen en weloverwogen ruimtelijke ontwerpbeslissingen te nemen voor toekomstige ontwikkelingen. Eagle Eye integreert ook met andere technologie oplossingen zoals Salto’s toegangsoplossingen, zodat het gehele tech ecosysteem van een gebouw kan samenwerken om de best mogelijke woonervaring te bieden.