Signicat neemt het Spaanse Electronic IDentification over

Identityspecialist Signicat kondigt de overname aan van Electronic IDentification (eID), een pionier en wereldwijd marktleider op het gebied van asynchrone video-identificatiediensten. Dit is de tweede grote overname van Signicat dit jaar, na de aankoop van Encap Security in juni.

eID heeft onder meer een baanbrekende oplossing voor asynchrone video-identificatie met behulp van streaming video op de markt gebracht. Deze oplossing biedt in combinatie met hun Qualified Electronic Signatures (QES)-service een krachtig en volledig digitaal identificatieproces. eID heeft hiermee als Spaanse marktleider een sterke staat van dienst opgebouwd sinds de oprichting in 2013, met meer dan 250 klanten in 30 landen.

Samen bieden Signicat en eID een zeer compleet portfolio aan digitale identiteitsoplossingen voor authenticatie, identificatie en het plaatsen van digitale handtekeningen. Met het door eID ontwikkelde ‘Strong Digital Identity’ (SDI)-concept wordt het hoogste niveau van veiligheid en compliance op de Europese markt gewaarborgd. Dit garandeert een volledig digitale onboarding die in overeenstemming is met de strengste wetgeving in de EU, wat een doorbraak is voor gereguleerde sectoren zoals finance en overheid.

Signicat en eID zijn geen onbekenden van elkaar. De twee bedrijven werkten de afgelopen vier jaar al samen. De producten van eID zijn bovendien beschikbaar via het platform van Signicat. Met de overname versterkt Signicat zijn Europese aanwezigheid en zet het een verdere stap richting wereldwijd marktleiderschap in oplossingen voor digitale identiteiten en elektronische handtekeningen.

Asger Hattel, CEO van Signicat en Iván Nabalón, CEO van eID