Securitas en STANLEY samen verder

Met de overname van STANLEY Security per 22 juli 2022 versterkt Securitas haar positie als specialist in geïntegreerde beveiligingsoplossingen. De beveiligingsorganisatie positioneert zich hiermee wereldwijd als sterke beveiligingspartner op het gebied van complexe technologische beveiligingsvraagstukken.

Op 8 december 2021 kondigde Securitas de plannen aan om de afdeling Electronic Security Solutions over te nemen van STANLEY Black & Decker Inc. (STANLEY Security). Na het verkrijgen van de nodige wettelijke goedkeuringen is deze overname nu afgerond en kunnen de twee ondernemingen hun gezamenlijke potentieel gaan inzetten.

De overname ligt in lijn met de langetermijnstrategie van Securitas om wereldwijd geïntegreerde technologie, intelligent gebruik van data en de inzet van vakmensen te kunnen aanbieden.

Bart Schmeink, algemeen directeur Securitas Nederland: ‘Deze overname is de grootste in onze geschiedenis en stelt Securitas in staat om een toonaangevende positie in de markt te bekleden. De overname maakt een versnelling mogelijk in onze transformatie naar een toonaangevende partner voor geïntegreerde beveiligingsoplossingen. Een transformatie waarbij zowel integrale oplossingen als de expertise en ervaring van onze mensen het verschil maken. Juist in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt.’

‘Gezamenlijk bieden wij een breed scala aan geavanceerde beveiligingsoplossingen’, vervolgt hij. ‘Van risicoadvies, oplossingen op maat, toegangscontrole, professioneel cameratoezicht en manbeveiliging tot innovatieve integrale veiligheidsoplossingen. Deze overname geeft ons de mogelijkheid om nóg meer waarde te creëren voor onze opdrachtgevers en ons gezamenlijk in te zetten voor een veiligere wereld.’

Erik Cardinaal van STANLEY Security. ‘Wereldwijd vertrouwen opdrachtgevers STANLEY Security om haar innovatieve technologieën, professionele installatie en betrouwbaar onderhoud. Door onze krachten te bundelen met Securitas zijn wij in staat een nog betere en efficiëntere dienstverlening te bieden. En zowel in Nederland als in andere delen van de wereld bij te dragen aan veiligere, gezondere en efficiëntere omgevingen’.