Ruby is de AI-assistent om cyberdetectie te versnellen

Rubrik Ruby van Rubrik is ontwikkeld om IT- en securityprofessionals te helpen beter te reageren op cyberincidenten. De generatieve AI-assistent voor Rubrik Security Cloud is ontworpen om cyberdetectie, cyber recovery, en cyberweerbaarheid te versnellen. Rubrik maakt gebruik van Microsoft’s Azure OpenAI, in combinatie met de door machine learning gestuurde Data Threat Engine, om te helpen bij het ontdekken, onderzoeken, herstellen en rapporteren van cyberincidenten.

Door de toevoeging van Ruby wordt Rubrik Security Cloud verder uitgebreid met generatieve AI en automatisering. De nieuwe AI-assistent ondersteunt klanten door middel van een begeleid reactieproces. Hierdoor zijn klanten in staat cyberincidenten te onderzoeken, begrijpen en erop te reageren, met als doel de snellere hervatting van essentiële bedrijfsprocessen.

"Ruby maakt gebruik van Rubrik's best practices en de ervaring van ons eigen team van field recovery-experts en ransomware recovery-experts, die al met honderden klanten uit verschillende sectoren hebben samengewerkt", legt Anneka Gupta, Chief Product Officer bij Rubrik, uit. “Beschouw Ruby als de personificatie van een security analist in AI die er is om de klant te ondersteunen bij het versnellen van de oplossing voor securityincidenten."

Rubrik maakt gebruik van AI om klanten op drie fundamentele manieren van dienst te zijn:

  • Het detecteren van afwijkende activiteiten in de data van bedrijfs-, cloud- en SaaS-applicaties. Hierdoor zijn klanten in staat om schadelijke activiteiten te identificeren, en de omvang van een cyberaanval of incident te bepalen met Rubrik’s Data Threat Engine.
  • Het verhogen van klanttevredenheid met een betrokken supportteam. Met behulp van het Sentry AI-platform van Rubrik kan het team proactiever en gerichter waarschuwen voor potentiële problemen voordat deze de systemen van organisaties beïnvloeden.
  • Het bieden van hoge securityexpertise met een begeleid, snel reactieproces. Ruby helpt klanten door uitdagende workflows te navigeren en een veilig herstel na cyberincidenten te versnellen.

Het gebruik van Ruby

Met Rubrik Security Cloud krijgen klanten waarschuwingen over datarisico’s. Als reactie hierop zijn klanten nu in staat contact op te nemen met Ruby, de ‘AI-assistent', om vervolgvragen te stellen. Denk aan ‘is er gevoelige data aangetast’, of ‘wat moeten we doen om de omgeving te herstellen’. Ruby biedt vervolgens advies en helpt klanten zo incidenten sneller op te lossen.

In het huidige tijdperk van cloud en AI blijft de hoeveelheid data stijgen. Volgens het Rubrik Zero Labs State of Data Security rapport kregen IT- en securityleiders in 2022 gemiddeld met 52 cyberaanvallen te maken. Om een omgeving te herstellen na een cyberincident is uitgebreid onderzoek nodig. Dit proces bestaat meestal uit het doornemen van talloze handleidingen of het inschakelen van een externe dienst die de vervolgstappen kan begeleiden.

“Het beveiligen van bedrijfsdata moet een bedrijfsbrede vereiste zijn; elke medewerker moet de middelen krijgen om snel te reageren op incidenten”, zegt Gupta. “Met Ruby willen we eventuele vaardigheidstekorten aanpakken en obstakels voor het reageren op cyberaanvallen wegnemen. Zo zijn alle organisaties in staat bedrijfscontinuïteit te realiseren, en de integriteit van hun bedrijfsdata te behouden.”