Professioneel risicomanagement bij projecten

De wereldwijde pandemie heeft eens te meer duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om om te kunnen gaan met onzekerheid, met zaken die een grote impact hebben op ons leven, werk en maatschappij. Projecten verlopen nooit precies volgens de planning en begroting waardoor veel tijd, energie en geld verloren gaat aan het bijsturen achteraf. Risicomanagement is de oplossing. 

De RISMAN-methode is al 25 jaar een beproefde en veelgebruikte methode voor risicoanalyse en risicomanagement. In de afgelopen jaren hebben Daniëlla van Well-Stam, Fianne Lindenaar en collega-adviseurs in de praktijk ontdekt wat werkt en wat niet werkt. De toepassing van de methode heeft een enorme transformatie doorgemaakt, waarbij de focus is verlegd naar het omgaan met risico’s. Gedrag en cultuur zijn belangrijke succesfactoren naast de methode en systemen. Daarnaast vraagt het vinden van een goede balans tussen verantwoorden en sturen aandacht. 

In Professioneel risicomanagement bij projecten laten de auteurs, verbonden aan het gerenommeerde adviesbureau TwynstraGudde, zien hoe je risicomanagement kunt inbedden en werkend krijgen binnen projecten om op een succesvolle manier doelen te realiseren. Een onmisbaar boek voor beslissers, projectmanagers en teamleden die alles willen weten over het succesvol inrichten en uitvoeren van risicomanagement binnen hun organisatie of project.

Professioneel risicomanagement bij projecten
Auteurs: Daniella van Well-Stam en Fianne Lindenaar 
ISBN: 9789024438990, e-book 9789024439003
Prijs: € 29,90, e-book € 21,50
Boom uitgevers Amsterdam