Online identificatie nu ook voor eHerkenning3 beschikbaar

Markt Identificatie op Afstand, zonder fysieke aanwezigheid of face-to-face controles. Digidentity maakt deze innovatieve technologie mogelijke via haar eigen platform in combinatie met technieken als NFC, Liveness Detection en Selfie Checks.

Digidentity (onderdeel van Solera Holdings Inc.), is leverancier van online digitale identiteiten. Met de introductie van Identificatie op Afstand biedt het bedrijf vanaf nu volledig online registratie aan voor eHerkenning 3 en digitale handtekeningen. Voorafgaand hieraan is de dienstverlening uitgebreid getest op optimalisatie en beoordeeld door een onafhankelijke externe auditor.
 
Met de ontwikkeling van Identificatie op Afstand kan Digidentity binnen enkele minuten eHerkenning 3 middelen en certificaten voor gekwalificeerde elektronische handtekeningen uitgeven aan klanten. Fysieke aanwezigheid voor de identificatie is hierbij niet nodig door de technologie die Digidentity binnen haar platform aanbiedt. De verwachting is dat Identificatie op Afstand in de nabije toekomst ook voor eHerkenning 4 kan worden toegepast.
 
Betrouwbaarheidsniveaus 3 en 4 (eIDAS Substantieel en Hoog) zijn momenteel de hoogste vormen van betrouwbaarheid voor online identificeren. Identificatie voor eHerkenning 3 en 4 vereist vaak een controle op basis van fysieke aanwezigheid waardoor het registratieproces dagen of soms weken duurt. Digidentity registreert wereldwijd klanten voor Gekwalificeerde Elektronische Handtekeningen (Qualified Electronic Signatures) zonder de verplichting de klant of medewerker in persoon te identificeren. Dit scheelt beide partijen (reis)tijd en maakt het registratieproces efficiënter.
 
Tijdens de COVID-19 pandemie, heeft Digidentity een enorme toename in de vraag naar digitale identiteiten en elektronische handtekeningen gezien. Naast het snel opschalen van het platform heeft Digidentity meerdere innovaties, zoals het mobiel maken van het registratieproces en de NFC toepassing ingezet voor identificatie en verificatie diensten.