Northwave en q.beyond gaan strategische samenwerking aan

Security specialist Northwave en de Duitse IT service provider q.beyond slaan de handen ineen om middelgrote bedrijven te voorzien van cybersecurity oplossingen. De samenwerking richt zich vooral op het aanbieden van bewezen effectieve beveiligingsoplossingen, met name in de fase van een (potentiële) cyberaanval. Northwave is specialist op dit onderwerp, evenals forensisch onderzoek, als het onderzoeken van cyberaanvallen.

Northwave is momenteel een van Europa’s 1,000 snelst groeiende bedrijven volgens de Financial Times (FT 1000). Net als Northwave voorziet q.beyond voornamelijk middelgrote bedrijven van haar services. Volgens onderzoek van het Duitse marktonderzoekersinstituut Lünendonk, is q.beyond een van de top 10 leidende IT service providers in Duitsland.

Security experts als onafhankelijke derde partij

“Cybersecurity is een zeer gevoelige en bedrijfskritieke factor geworden voor bedrijven van verschillende omvang”, vertelt Thies Rixen, lid van het management van q.beyond. “De uitdagingen op dit gebied blijven permanent groeien. Voor Duitse Small and medium-sized enterprises (SME’s) hebben we een uitgebreide selectie aan services opgezet en zullen deze nog verder uitbreiden met de resources van Northwave.”

Gedeelde focus op SME klanten

De samenwerking tussen Northwave en q.beyond is voortgekomen uit gezamenlijke projecten die door beide bedrijven succesvol zijn afgerond. “Duitsland is een essentieel gebied in onze missie om Europa’s SME’s te beschermen tegen de toenemende dreiging van cybercrime en digitale spionage”, vertelt Marc de Jong Luneau, Northwave’s VP en CCO.

“q.beyond is een leidende IT service provider voor middelgrote bedrijven in Duitsland, om deze reden kijken we erg uit naar onze partnership en om onze klanten samen te kunnen bedienen”, aldus Eileen Walther, Country Manager Germany bij Northwave.

Northwave’s portfolio van services omvat onder andere monitoring en detection and response in geval van een acute cyberattack. Daarnaast biedt Northwave diensten als forensisch onderzoek, security tests, security awareness en ISO27001 gecertificeerde security management diensten.