Nieuw bedrijf Conclusion: Conclusion AI 360

Seger Theuns, Geesje Boon, Adil Bohoudi

Businesstransformatie- en IT-dienstverlener Conclusion lanceert het nieuwe bedrijf Conclusion AI 360. Met Conclusion AI 360 versterkt de organisatie zijn Artificial Intelligence dienstverlening, om samen met klanten de volgende stap te zetten op AI-vlak. Conclusion AI 360 helpt organisaties met het scherpstellen van hun AI-strategie en de uitvoer hiervan.

Van strategie tot waarborging van verantwoorde inzet

De kansen en uitdagingen van AI vragen om een holistische aanpak om continu waarde uit AI-investeringen te halen. Conclusion AI 360 helpt organisaties bij het bepalen van een visie op AI, leert teams hoe zij van AI kunnen profiteren en ondersteunt bij het bepalen van de AI-strategie en het -beleid binnen de organisatie. Ook krijgen organisaties aan de hand van het Responsible AI framework inzicht in hoe kunstmatige intelligentie verantwoord ingezet kan worden en begeleidt Conclusion AI 360 organisaties in de waarborging hiervan.

Adil Bohoudi, Managing Director Conclusion AI 360: “Er liggen voor organisaties enorm veel kansen op het gebied van AI. Er is dan ook enthousiasme in de markt; bedrijven willen de boot niet missen. Tegelijkertijd nemen de zorgen rondom deze technologie toe. Gelukkig is daar aandacht voor bij de overheid en worden er regels en wetten gemaakt, zoals de AI Act. Dit bevordert de ontwikkeling en invoering van veilige en betrouwbare AI-systemen. Een verkeerde inzet van de technologie kan drastische gevolgen hebben voor de samenleving. Daarom is het belangrijk om als organisatie een innovatieve, verantwoorde AI-strategie te bepalen en te implementeren. Daar helpen wij bij.”

Seger Theuns, Managing Director Conclusion Nederland: “Hoe maak je met AI het verschil? Hoe beheers je potentiële ethische, sociaal-technische en milieu-gerelateerde implicaties van AI? En hoe voldoe je aan wet- en regelgeving? Dit soort vragen van klanten kunnen wij nóg beter beantwoorden door onze kennis en expertise te bundelen. Ik ben er trots op dat we een nieuw focusbedrijf in het leven hebben geroepen dat onze klanten weer een stap verder brengt.”

Geesje Boon, Director Conclusion Intelligence: “Met veel enthousiasme verwelkomen we Conclusion AI 360 als zesde expertbedrijf binnen Conclusion Intelligence. Hiermee begeleiden we organisaties in het neerzetten van een sterke, verantwoorde AI-basis. Als specialist lopen we voorop als het gaat om recente ontwikkelingen, zoals GenAI of de AI Act. Tegelijkertijd bundelen we de krachten binnen het ecosysteem om AI te verbinden met andere business- en technologieontwikkelingen.”