Nederland opnieuw gastland internationaal cybersecurity- en hackersevent

Hackerhotel is een bijeenkomst met honderden hackers vanuit heel de wereld, die plaatsvindt van 9 tot en met 11 februari 2024 in Garderen. Cybersecurity-dienstverlener NFIR bouwt voor dit event een cybersecuritymatch waarin deelnemende hackers verschillende beveiligingsdoelen moeten bereiken om virtuele vlaggen te veroveren. Het deelnemersveld bestaat uit honderden deelnemers die van over de hele wereld komen. 

NFIR hecht groot belang aan dergelijke evenementen. Directeur Arwi van der Sluijs: “Voor onze nationale veiligheid is het belangrijk om jongeren te enthousiasmeren voor de cybersecuritybranche. Het is een meerdaagse digitale challenge. Wij maken een uniek systeem waarbij hackers met verschillende technieken kunnen toetreden. Wie de meeste ‘red flags’ vindt, wint.”  

De vlaggen zijn digitale markers die moeten worden verkregen door specifieke kwetsbaarheden te ontdekken, beveiligingsproblemen op te lossen of andere doelen te bereiken die de organisatoren hebben ingesteld. De challenge is één van de populaire onderdelen van het evenement dat bezoekers aantrekt. Het Hackershotel richt zich verder op inclusiviteit, interessante talks, keynotes en over het bij elkaar brengen van mensen met dezelfde interesses. Initiatiefnemer is Dimitri Modderman.  

Hackers van over de hele wereld komen bijeen om te strijden in het Hackerhotel of om te genieten van een weekend vol security. Ook vakdeskundigen en IT-enthousiastelingen komen op het evenement af. Er is een bungalowpark waar deelnemers, sponsors of kijkers kunnen overnachten. Met bijna 400 deelnemers is het bungalowpark volgeboekt.