Nasuni benoemt Jim Liddle tot Chief Innovation Officer

Jim Liddle

Nasuni Corporation, leverancier van diensten op het gebied van filedata, heeft zijn Vice President of Product, Jim Liddle, gepromoveerd tot Chief Innovation Officer. Liddle gaat leidinggeven aan de ontwikkeling en implementatie van data intelligence en Artificial Intelligence (AI) strategieën van het bedrijf.

De benoeming is een erkenning van Liddle's bijdragen in de afgelopen 12 maanden aan de ontwikkeling van het Nasuni File Data Platform, door het leveren van data intelligentie voor klanten, variërend van search tot intelligente ransomware detectie. Liddle brengt deskundige kennis en een succesvol track record in het aansturen van productinnovatie mee naar zijn nieuwe rol, waar hij nauw zal samenwerken met Nasuni's multifunctionele teams om de technische expertise en innovatiecultuur van het bedrijf te benutten. Voordat hij bij Nasuni kwam, was hij oprichter en CEO bij Storage Made Easy (SME).

Nasuni nam SME in 2022 over om strategisch gebruik te maken van SME’s technologie om verder te bouwen en nieuwe datamanagementoplossingen te ontwikkelen die prioriteit geven aan de volledige levenscyclus van filedata. Van creatie en storage tot classificatie, search en ondervraging. Innovaties in het Nasuni File Data Platform na de overname van SME - in de eerste plaats Nasuni Access Anywhere, dat high-performance file access levert voor externe en hybride (gedistribueerde) gebruikers - bieden de basis voor het leveren van toekomstige AI en data intelligence functies.

"Ik ben enthousiast over de kans die deze rol biedt om Nasuni te helpen de belofte waar te maken om mogelijkheden voor dynamisch datamanagement verder te verbeteren met opkomende technologieën", zegt Jim Liddle, Chief Innovation Officer bij Nasuni. "Door bedrijven in staat te stellen om het volledige potentieel van meerdere en vaak ongelijksoortige, ongestructureerde datasets te benutten, zijn ze in staat om beter geïnformeerde besluitvorming te leveren."

Nasuni begrijpt dat AI en data intelligence wereldwijde klanten helpen diepere en beter bruikbare bedrijfsinzichten te ontsluiten om beter te kunnen reageren op ingrijpende marktverschuivingen. Naarmate IT van bedrijven zich naar de cloud verplaatst, worden gedistribueerde file sharing, betere ondersteuning voor hybride werkkrachten en beveiliging tegen ransomware missie kritische vereisten. Het toonaangevende analistenbureau Gartner heeft immers voorspeld dat tegen 2027 65% van de workloads van applicaties klaar zal zijn voor levering in de cloud. Organisaties zijn ook op zoek naar AI en Machine Learning (ML) tools om hun data-intelligentie beter te benutten en innovatie te stimuleren; alleen al de markt voor natuurlijke taalverwerking zal groeien van $11,6 miljard in 2020 tot $35,1 miljard in 2026.

Paul Flanagan, CEO van Nasuni, legt uit: "Data intelligence oplossingen missen de grootste dataset - ongestructureerde data omdat deze verspreid is over silo's van Network Attached Storage (NAS) infrastructuur. Nasuni stelt klanten in staat om deze silo's te consolideren in een object store, wat de basis vormt voor een naadloze integratie van data intelligence en AI. Onze overname van Jims voormalige bedrijf Storage Made Easy weerspiegelde onze vastberadenheid om snel op dit inzicht in te spelen. Jim is de perfecte persoon om ons te helpen onze visie te verwezenlijken."

Nasuni heeft de silo's van ongestructureerde data storage voor bedrijven wereldwijd neergehaald en beveiliging en data intelligence ingebouwd. Geplande toevoegingen aan het Nasuni File Data Platform zijn onder andere verbeterde filedata analyse, enterprise content search, real-time PII (Personally Identifiable Information) contentdetectie en integraties met cloudbased AI-diensten, die deel uitmaakten van de overname van SME.

Veel klanten maken al gebruik van Nasuni's oplossing om hun eigen innovaties op het gebied van AI te versnellen. Perkins+Will, een van 's werelds toonaangevende architectuur- en ontwerpbureaus, heeft zijn filedata naar de cloud verplaatst met Nasuni. Door gebruik te maken van de nieuwe on-demand bestandsinfrastructuur en wereldwijde file access met hoge prestaties, kunnen de teams nu data van plaats naar plaats verplaatsen terwijl de bedrijfscycli en samenwerkingsverbanden op de 28 wereldwijde locaties worden versneld. Perkins+Will kan nu AI- en ML-tools inzetten om zijn data-analyseprocessen opnieuw vorm te geven en verder te profiteren van deze innovaties naarmate meer geavanceerde tools online komen.