Melissa Hathaway voorzitter Cyber Resilience Council Commvault

Melissa Hathaway treedt bij Commvault in dienst als strategisch adviseur en voorzitter van zijn nieuwe Cyber Resilience Council. Deze adviesraad zal onder leiding van Hathaway inzichten in actuele cyberbedreigingen en beveiligingstrends aanreiken en best practices voor cyberweerbaarheid uitlichten. Al deze zaken vervullen een cruciale rol bij het vormgeven van de productontwikkeling, het identificeren van kansen voor partnerships en het bepalen van zakelijke strategie├źn.

Hathaway brengt een unieke combinatie van beleidskennis, technische expertise en bestuurservaring mee naar Commvault. Als bestuursvoorzitter van Hathaway Global Strategies voorziet zij Fortune 500- ondernemingen van aanbevelingen op het gebied van cybersecurity, zakelijk risicobeheer en technologische evaluaties. Zij adviseert klanten over nieuwe cyberbedreigingen, beleidsinitiatieven, wet- en regelgeving en marktaangelegenheden die van invloed kunnen zijn op hun huidige en toekomstige bedrijfsactiviteiten.

Hathaway heeft op de hoogste overheidsniveaus gewerkt en diende onder twee Amerikaanse presidenten. Ze gaf leiding aan de Cyberspace Policy Review voor president Barack Obama en aan het Comprehensive National Cybersecurity Initiative voor president George W. Bush. Zij ontving de National Intelligence Reform Medal en de National Intelligence Meritorious Unit Citation als blijk van waardering voor haar leiderschapskwaliteiten.

In het verleden heeft Hathaway intensief samengewerkt met internationale organisaties zoals de NAVO, de International Telecommunications Union, de Organisation of American States en de Wereldbank. Zij is daarnaast verbonden aan prominente onderwijsinstellingen zoals de Belfer Center for Science & International Affairs van de Harvard Kennedy School, de Canada School of Public Service en Toronto Metropolitan University.