Meer privacy in zorginstellingen

Kepler Vision Technologies kan met de upgrade van Kepler Night Nurse software de gezichten van iedereen die door de software wordt gedetecteerd automatisch onherkenbaar maken. Deze upgrade zorgt voor het hoogst mogelijke privacy niveau voor zowel zorgpersoneel, cliënten als hun bezoek.

Door het gebruik van deep learning en computer vision is de Kepler Night Nurse software in staat om te detecteren wanneer cliënten op leeftijd vallen, wanneer ze in fysieke nood verkeren, en wanneer dementerende cliënten afdwalen en mogelijk de weg kwijtraken - en het zorgpersoneel automatisch te waarschuwen wanneer deze cliënten hulp nodig hebben. De software vervangt ouderwetse sensorsystemen zoals bedmatten, bewegingssensoren en draagbare paniekknoppen. De software stelt het verzorgend personeel in staat om onmiddellijk op hulpbehoevende cliënten te reageren, en elimineert 99% van de valse alarmen die ouderwetse sensorsystemen nog steeds geven.

In tegenstelling tot traditionele camerasystemen die door bewakingspersoneel uitgekeken moet worden, analyseert de Kepler Night Nurse software live videobeelden volledig automatisch. Met de Kepler Night Nurse worden videobeelden dus niet langer door personen bekeken. Tenzij natuurlijk de oorzaak van een val of fysiek ongemak moet worden vastgesteld, want op deze manier zullen valpartijen in de toekomst voorkomen worden. Hiertoe moet het verplegend personeel veelal een foto of videofragment bekijken dat vanaf 30 seconden vóór een val van een cliënt is gemaakt. Bij de nieuwe upgrade zijn de gezichten van het personeel, de cliënten en bezoek in het beeldmateriaal onherkenbaar gemaakt. Hiermee wordt de privacy gewaarborgd, terwijl de valoorzaak in de kamer toch kan worden vastgesteld.

De toevoeging van het automatisch onherkenbaar maken van gezichten door de Kepler Night Nurse software voegt het hoogst mogelijke niveau van privacy toe, vergelijkbaar met het automatische anonimiseren van foto’s dat wordt ingezet bij bijvoorbeeld bij Google Maps.