In-line edge detectie stelt IT in staat cyberaanvallen af te zwakken

Nasuni Ransomware Protection is een nieuwe add-on service voor de nieuwste release van het Nasuni File Data Platform. Het biedt 'in-line' ransomware edge detectiemogelijkheden voor file data. Hiermee kunnen bedrijven niet alleen snel hun file data herstellen na een aanval, maar ook snel live aanvallen detecteren en met minder tijd en middelen de bron van de aanval achterhalen. Gecombineerd met de mogelijkheid om binnen enkele seconden miljoenen files te herstellen, biedt het een kosteneffectieve bescherming van ongestructureerde data.

Nasuni's nieuwe Ransomware Protection service, gecombineerd met de bestaande recovery mogelijkheden van het Nasuni File Data Platform, sluit aan bij het model van het National Institute of Standards (NIST) voor de bestrijding van ransomware door middel van identificatie, bescherming, detectie, respons en recovery mogelijkheden.

De Nasuni Ransomware Protection add-on service detecteert aanvallen eerder dan traditionele oplossingen met een gecentraliseerde aanpak van file scanning. Omdat Nasuni's ransomware-detectie in-line en uitvoerend is, worden ransomware-aanvallen op iedere edge-locatie in realtime gedetecteerd zodra nieuwe files worden aangemaakt door gebruikers of applicaties. De service kan ook gemakkelijk worden opgeschaald om honderden edge-locaties en petabytes aan file data te beschermen. 

Als erkenning voor de unieke mogelijkheden en features van Nasuni's nieuwe oplossing tegen ransomware, heeft het United States Patent & Trademark Office U.S. Patent No. 11,336,685 toegekend, getiteld “Cloud-native global file system with rapid ransomware recovery”.

Traditionele back-up en gegevensbescherming werken niet voor file data 

Ongestructureerde file data is een favoriet doelwit van ransomware-aanvallen, omdat deze voor de meeste bedrijven van cruciaal belang zijn. Bovendien vormen ze vaak meer dan 80% van alle data en is de kwetsbaarheid sterk toegenomen vanwege thuiswerken. Traditionele producten voor dataprotectie van back-up vendors reageren niet snel genoeg met hun second copy architecture. Het kan voor een bedrijf dagen of zelfs weken duren om de data te lokaliseren en terug te 'kopiëren' naar een 'live' toestand. Nasuni's unieke architectuur, die gebruik maakt van cloud object storage, stelt klanten in staat om een onbeperkt aantal, “immutable” snapshots op te slaan die zo lang bewaard kunnen worden als nodig. Zo wordt de tijd die het kost om van een ransomware-aanval te herstellen – inclusief het achterhalen van de bron en omvang van de aanval en het herstellen van files – drastisch verminderd, met uren of dagen. 

Nasuni levert een set van file data services die wereldwijde infrastructuren vereenvoudigt, 24/7 bedrijfscontinuïteit biedt en productiviteit van gebruikers optimaliseert. Ook levert het belangrijke bedrijfsinzichten en biedt het de mogelijkheid om te kiezen voor één of meerdere cloud providers. Deze nieuwste innovatie vergroot Nasuni's kerncapaciteiten voor dataprotectie en komt tegemoet aan de groeiende behoefte naar ransomware-detectie die zit ingebouwd in de file storage zelf.