Kiwa eerste geassocieerd lid Euralarm

Euralarm heeft zijn eerste geassocieerd lid verwelkomd: Kiwa, een betrouwbare en bewezen partner op het gebied van brandveiligheid en beveiliging. Het autonome wereldwijde bedrijf is gespecialiseerd in testen, inspectie, certificering, training en adviesdiensten. Met deze diensten draagt Kiwa onder andere bij aan de kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van de producten, diensten en processen van een organisatie.

Het geassocieerd lidmaatschap is een gevolg van het minder dan een jaar geleden geopende Kiwa's Fire Lab in Apeldoorn. Het bedrijf certificeert brandweerproducten hier gemiddeld drie keer zo snel als de concurrentie. Dat verklaart Sabyne van Mourik, business unit manager bij Kiwa: "Kiwa maakt eenvoudige markttoegang mogelijk voor iedereen die elektrische of elektronische apparatuur - op het gebied van brandveiligheid, beveiliging of EMC - op de Europese markt of zelfs de wereld wil introduceren. We testen producten bijvoorbeeld aan de hand van de EN 54- of EN 14604-norm."

Geassocieerd lidmaatschap
Kiwa is de eerste organisatie die geassocieerd lid werd van Euralarm. Onlangs opende Euralarm de deuren voor geassocieerde leden om samen te werken met andere leden om Europa een veilige plek te houden om te wonen, te werken en te ontspannen. Het geassocieerd lidmaatschap stelt bedrijven in staat om persoonlijke contacten te leggen met technische en politieke experts, expertise op het gebied van standaardisatie te delen en gehoord te worden en invloed uit te oefenen op standaardisatie- en wetgevingsprocessen. Geassocieerde leden zoals Kiwa blijven op de hoogte van de laatste trends op het gebied van regelgeving en technologie en hebben direct toegang tot een opslagplaats van Euralarm-documentatie die door Euralarm-leden en haar professionele team wordt geproduceerd. Geassocieerde leden zijn ook welkom om te netwerken met industrie-experts tijdens het jaarlijkse Euralarm Symposium en andere deskundige evenementen.