Ivanti breidt cybersecurity-aanbod uit

Ivanti, automatiseringsplatform dat IT assets van cloud tot edge detecteert, beheert, beveiligt en onderhoudt, heeft een nieuwe release van Ivanti Neurons for Zero Trust Access. Deze oplossing helpt organisaties hun beveiliging te verbeteren door middel van een Zero Trust-gestuurde en flexibele direct-to-application toegangsoplossing. Deze aankondiging sluit aan op de visie van Ivanti om de Everywhere Workplace te beveiligen, waarin werknemers verschillende apparaten gebruiken om toegang te krijgen tot bedrijfsnetwerken, data en diensten, terwijl ze vanaf verschillende locaties werken.

Deze aankondiging volgt op de executive order van president Biden om de cybersecurity van Amerika te verbeteren. Daarin staat beschreven dat dat federale agentschappen "een plan moeten ontwikkelen om een Zero Trust Architectuur te implementeren, waarin – waar nodig - de migratiestappen zijn opgenomen die het National Institute of Standards and Technology (NIST) binnen het Department of Commerce heeft geschetst als normen en advies, reeds voltooide stappen worden beschreven, waarin activiteiten worden geïdentificeerd die het meest directe effect op de veiligheid zullen hebben, en waarin een tijdschema is opgenomen voor de implementatie ervan."

Volgens een recent onderzoek, uitgevoerd door Ivanti, zegt 98% van de Noord-Amerikaanse IT- en beveiligingsprofessionals dat hun beveiligingsactiviteiten het komende jaar beter zullen aansluiten op een Zero Trust strategie, 21% geeft zelfs aan dat zij significant of volledig zullen aansluiten. Dit is van cruciaal belang omdat de Everywhere Workplace Zero Trust-beveiliging vereist. Zero Trust is een framework dat moderne organisaties helpt om hun gegevens beter te beveiligen. Ze kunnen hiermee beter beveiligde en ondoordringbare IT-omgevingen realiseren door voortdurend ieder bedrijfsmiddel en transactie te verifiëren voordat er toegang wordt verleend. Verificatie omvat, maar is niet beperkt tot, sterke authenticatie van gebruikers, controles voor apparaten, en microsegmentatie van netwerken. Zero Trust beveiliging vereist bovendien dat er rekening wordt gehouden met de context.

Ivanti Neurons for Zero Trust Access kan op zichzelf of in combinatie met VPN's en andere netwerkproducten gebruikt worden. Dit levert een snelle time-to-value op en helpt klanten een best-of-breed zero trust ecosysteem op te bouwen. Klanten kunnen hiermee nieuwe cloud-apps en -services veilig in enkele weken implementeren, zonder dat ze te maken krijgen met hoge kosten voor datatransmissie, die gemeengoed zijn bij andere oplossingen voor toegang op afstand. Terwijl veel andere aanbieders vereisen netwerkapparatuur te vervangen, maakt Ivanti gebruik van het internet en werkt in bestaande omgevingen om veilige toegang uit te breiden, de bedrijfsflexibiliteit te verhogen en de productiviteit te verbeteren.