Integratie in WatchGuard Cloud vergroot mogelijkheden MSP’s

WatchGuard Technologies heeft diverse oplossingen voor endpointsecurity geïntegreerd in een nieuw product: WatchGuard Endpoint Security. Het gaat om de integratie van Panda Adaptive Defense 360, Adaptive Defense, Endpoint Protection Plus en Endpoint Protection. De endpointsecurity-producten zijn bovendien volledig geïntegreerd in WatchGuard Cloud.

De integratie is niet simpelweg een rebranding van bestaande producten. WatchGuard Cloud is van de grond af aan ontworpen voor Managed (Security) Service Providers (MSP’s). Dit platform biedt hen nieuwe mogelijkheden voor het leveren van securityoplossingen. Zij kunnen zo hun portfolio eenvoudig uitbreiden met bijvoorbeeld endpoint- en netwerkbeveiliging en multifactorauthenticatie (MFA).

Dankzij de integratie van netwerk-, identiteits- en endpointbeveiliging in WatchGuard Cloud ontstaat volgens Andrew Young, Senior VP Product Management bij WatchGuard, een Unified Security Platform. “WatchGuard Cloud verenigt verschillende beveiligingsproducten in één beheerinterface voor de bescherming van gebruikers, endpoints, netwerken en cloudnetwerken. MSP’s kunnen op die manier het beheer vereenvoudigen en het aanvalsoppervlak bij klanten verder beperken. Daarnaast kunnen MSP’s gebruikmaken van kant-en-klare integraties van derden.”

Ongeacht welke WatchGuard-productcategorieën partners aanbieden, biedt het cloudplatform een verscheidenheid aan voordelen aan MSP’s. Zoals flexibele licentieopties, eenvoudig licentiebeheer, zichtbaarheid van meerdere klanten tegelijkertijd en een uitgebreid technologisch ecosysteem van integraties. Met WatchGuard Cloud kunnen MSP’s bovendien verschillende abonnee-accounts in groepen centraal organiseren en met behulp van templates de uitrol versnellen.