Infosequre behaalt accreditatie van beroepsvereniging V&VN

Het introductieprogramma van Infosequre voor ziekenhuizen is officieel geaccrediteerd door de beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden (V&VN). Dankzij de accreditatie kunnen zorgprofessionals die het programma volgen één geaccrediteerd punt verdienen voor het kwaliteitsregister V&V. De accreditatie voor het introductieprogramma geldt voor 1,5 jaar, gaat in op 1 december 2020 in en eindigt op 1 juni 2022.

Zorgprofessionals die op dit moment in het kwaliteitsregister V&V staan ingeschreven, moeten over een periode van 5 jaar tijd 184 punten halen om ingeschreven te blijven. Van deze 184 punten moeten 80 punten worden verdiend door bijscholingen, die door een speciale accreditatiecommissie zijn goedgekeurd. Het introductieprogramma van Infosequre voldoet aan alle eisen van de commissie, waarbij er door een topklinisch ziekenhuis is gekeken naar de relevantie en kwaliteit van het programma. Daarnaast zijn ook de objectiviteit en onderwijskundige vorm van de training onder de loep genomen.

In de e-learningmodule, die video’s met realistische ziekenhuisscènes bevat, krijgen de deelnemers verschillende herkenbare situaties uit de dagelijkse praktijk aangeboden. Zij verwerven praktische basiskennis over cyberrisico’s en worden zich bewust van de waarde en kwetsbaarheid van de informatie waarmee ze werken. Hierdoor wordt er een eerste stap gezet naar bewustwording en veilig gedrag. Nadat deelnemers het introductieprogramma hebben afgerond kunnen ze, indien gewenst, ervoor kiezen om verdiepende trainingen te volgen.