Hoe zorgt het DIVD voor cyberveilige organisaties?

Het Dutch Institute for Vulnerability Disclosure (DIVD) scant met 100 vrijwilligers het hele internet op kwetsbaarheden en meldt dit bij degenen die het kunnen oplossen. Op dinsdag 14 juni organiseert zij een cyberwebinar over haar werkwijze en het nieuw opgerichte Security Meldpunt.

DIVD onderzoeker Tom Wolters vertelt in dit webinar over recente onderzoeken, waarop gescand is en wat dat opleverde. DIVD CSIRT medewerker Ralph Horn vertelt hoe vanuit zijn afdeling meldingen de hele wereld over gaan en hoe die opgevolgd worden.

Het DIVD heeft recentelijk samen met Connect2trust en NBIP, het Nederlands Security Meldpunt opgericht. Dit meldpunt deelt meldingen met  specifieke doelgroepen binnen Nederland.  DIVD'er en medeoprichter Frank Breedijk vertelt wie er inmiddels zijn aangesloten en hoe het meldpunt uw organisatie veiliger kan maken.

Het Nederlands Security Meldpunt bevordert de cyber weerbaarheid van alle organisaties in Nederland door de uitwisseling van informatie over kwetsbaarheden, zwakke configuraties en dreigingsinformatie aan trusted partijen te bevorderen en te faciliteren. Het is een operationeel distributiecentrum voor het ontvangen en doordelen van cyberdreigingsinformatie en abuse informatie (informatie over ongewenste configuraties, kwetsbaarheden en ongewenst gebruik) aan alle organisaties die niet direct informatie ontvangen via NCSC.

Het webinar vindt plaats op dinsdag 14 juni van 11.00 tot 12.00 uur en wordt geleid door Chris van ’t Hof, naast moderator bij het overheidsbrede cyberprogramma ook directeur DIVD.