ESET Official Cybersecurity Partner van Sparta Rotterdam

Sparta Rotterdam en ESET hebben overeenstemming bereikt over de voortzetting van de samenwerking in een hernieuwde vorm vanaf de tweede helft van het Eredivisie-seizoen. Vanaf 14 januari 2023 is ESET de Official Cybersecurity Partner van Sparta Rotterdam. ESET zal in samenwerking met partner BICT Groep, co-sponsor van Sparta, de club vanuit het lokale Cyber Defense Center (CDC) in Sliedrecht beveiligen met cybersecurityoplossingen om de digitale veiligheid van de club en haar fans versterken. De samenwerking zal daarnaast vooral draaien om kennisdeling met als doel om Nederland veiliger te maken.  

Dave Maasland, CEO bij ESET in Nederland zegt over de hernieuwde samenwerking: “Sparta is een ware inspiratiebron als het aankomt op vooruitgang. Zo was de club de eerste betaald voetbalvereniging die met Shirtsponsors ging spelen, maar ook de club die als eerste toegangskaarten ging verkopen. Op andere gebieden zoals data-analyse pakt Sparta nu ook een voorsprong. Het is prachtig dat wij als ESET die digitale ambities mogen beveiligen om zo de vooruitgang van Sparta te beschermen. De band die wij hebben met Sparta is al jaren een hechte. We zijn dan ook enorm blij dat we weer samen gaan werken en we zijn trots dat we de Official Cybersecurity Partner mogen worden van deze club.”  

Dave van der Meer is namens Sparta Rotterdam erg gelukkig met de hernieuwde samenwerking met ESET: “ESET is een krachtig nationaal en internationaal gevestigd merk door haar expertise in digitale veiligheid, waar wij ons al jaren graag mee associëren. Binnen Sparta Rotterdam zorgen wij er met man en macht voor dat onze thuisbasis, Het Kasteel, een onneembare vesting is voor onze tegenstanders. ESET helpt ons al jaren intensief om ook op digitaal vlak een slot op ons Kasteel te waarborgen. Voorheen als co-sponsor, vanaf nu als Official Cyber Security Partner van Sparta Rotterdam.”