Digital Security Guide voor Nederland

Digital Security Guide is een kennisplatform van Eset voor de Nederlandse zakelijke markt. Bijna dagelijks komen ransomware, datalekken, phishing, DDoS-aanvallen en kwetsbaarheden in het nieuws. Uit eerder onderzoek van Esset bleek dat 71% zich zorgen maakt over virussen en malware en 65% zich zorgen maakt om ransomware-aanvallen.

Deze kunnen immers grote negatieve gevolgen hebben voor een onderneming waaronder financiële impact, het kwijtraken van klantvertrouwen of imagoschade, en de verstoring van de bedrijfsvoering. Vanuit haar missie om Nederland en Europa vrij en veilig te maken, wil ESET in Nederland met de Digital Security Guide cybersecuritykennis toegankelijk maken voor iedereen.    

Alles over digital security voor jouw onderneming op één plek Om de zakelijke markt weerbaarder te maken en haar kennis te delen, is het idee voor een zakelijk kennisplatform ontstaan. Waar bestaande platformen over online veiligheid vooral gericht zijn op het delen van achtergrondinformatie of nieuws over een specifieke cyberaanval, voelt ESET zich verantwoordelijk om lezers te ondersteunen door juist concrete stappenplannen te bieden om daadwerkelijk bij te kunnen dragen aan de digitale weerbaarheid van jouw onderneming.   

Dave Maasland, CEO bij ESET Nederland, licht toe: “Wie technologie goed gebruikt, heeft een voorsprong. Wie technologie niet goed gebruikt, raakt achterop. Om te zorgen dat zakelijk Nederland voorop kan blijven lopen is het noodzakelijk dat digitale veiligheid geen rem meer vormt voor het gebruiken van technologie. Daarom lanceren we juist nu, in tijden van extreem snelle ontwikkeling van technologie, ons kennisplatform voor de zakelijke markt. Een gids met informatieve artikelen, praktische tips & tricks en exclusieve achtergrondinformatie. Voor iedereen die duurzaam digitaal & weerbaar wil ondernemen biedt dit platform unieke inzichten.”   

De Digital Security Guide van ESET in Nederland gaat zich richten op drie pijlers:  

  • Digitaal dreigingslandschap: Hoe ziet het digitale dreigingslandschap eruit en hoe kunnen organisaties veilig blijven te midden van dit alsmaar veranderende landschap? Dat bespreken we in de artikelen omtrent het digitale dreigingslandschap. Ook gaan we binnen deze pijler in op digitale samenwerking, de oorlog in Oekraïne en het thema digitale soevereiniteit.   
  • Digitale weerbaarheid: Iedereen kan een steentje bijdragen aan de digitale weerbaarheid van Nederland, maar waar begin je? Binnen deze pijler richten we ons op de kennis, bewustwording en het beginpunt van een goede digitale weerbaarheid, namelijk het digitale beveiligingsfundament voor jouw organisatie.   
  • Digitale maatschappij: De alsmaar veranderende en ontwikkelende digitale maatschappij biedt kansen en uitdagingen. Wat zijn precies deze kansen en uitdagingen? Wat is het effect van wetgeving op de digitale weerbaarheid van organisaties? En hoe kunnen digitale oplossingen bijdragen aan maatschappelijke uitdagingen, zoals de energietransitie? Dat bespreken we binnen de pijler digitale maatschappij.  

Naast deze pijlers speelt het platform in op de actualiteiten, zoals veranderingen in het cybersecuritylandschap, en is er bijvoorbeeld aandacht voor belangrijke cybersecuritywetgeving zoals de NIS2-richtlijn en de Nederlandse Cybersecurity Strategie.