Cybersecurity als een dienst

Sinds begin 2021 is IT-dienstverlener Ictivity Gold Partner bij cybersecurityleverancier F-Secure en daarnaast nu opgenomen in het invitation only Managed Service Provider (MSP) programma. Daarmee bevestigt F-Secure de service-gerichte waarde van Ictivity rondom zijn cybersecurity-oplossingen.

F-Secure heeft een langdurige relatie met Ictivity. In de afgelopen 1,5 jaar is de samenwerking tussen Ictivity en F-Secure geïntensiveerd en het MSP-programma past daarbij. Sinds afgelopen zomer heeft Ictivity het Elements-portfolio van F-Secure geadopteerd om hun klanten een complete IT-beveiliging te bieden vanuit een cloud-based oplossing.

Ictivity is actief in het Nederlandse middensegment en biedt IT-diensten aan bedrijven van 100 tot 7.000 medewerkers. Organisaties zijn zich meer bewust geworden van de cyberdreigingen waarmee hun bedrijven de afgelopen jaren worden geconfronteerd, waardoor Ictivity het aanbod onder meer heeft uitgebreid met Endpoint Detection and Response (EDR).

Het partnerschap tussen Ictivity en F-Secure is toekomstbestendig, waarbij er samenwerking is op diverse fronten: “Het komt erop neer dat we altijd samenwerken, op technisch-, commercieel- en martketingvlak. Dit maakt de samenwerking bijzonder. Bij de meeste organisaties werk je binnen de grenzen van een partnerschapsprogramma, maar F-Secure en Ictivity werken echt samen om precies te bouwen wat onze gezamenlijke klanten nodig hebben”, zegt Ehlen.

Managed Service Provider
Het partnerprogramma van F-Secure vloeit voort uit de steeds grotere focus van het securitybedrijf op zijn partners. Alleen service-gedreven partners, die hebben bewezen te voldoen aan specifieke eisen op het gebied van technologische kennis, mogen het MSP-predicaat voeren. Daarnaast zijn er extra eisen aan het MSP-programma gesteld, zoals een strategie gericht op managed services, de mogelijkheid tot maandelijkse facturatie per gebruiker of device, dienstomschrijvingen en een beschikbare servicedesk voor klanten. Het MSP-programma van F-Secure biedt de mogelijkheid om Security-as-a-Service aan te bieden, met daarnaast extra technische ondersteuning en trainingen.