CyberArk Ventures start fonds voor innovatieve cybersecurity-technologieën

CyberArk start een internationaal investeringsfonds van 30 miljoen dollar om de volgende generatie security-technologie te helpen ontwikkelen. CyberArk Ventures gaat start-ups ondersteunen die innovatieve technologie hebben bedacht om toekomstige security-uitdagingen het hoofd te bieden. Hiervoor is een initiële samenwerking aangegaan met vier strategische durfkapitaal-investeerders: Venrock, YL Ventures, Team8 Capital en Merlin Ventures.

CyberArk Ventures heeft al de eerste investeringen afgerond in drie cybersecurity start-ups. Dig Security, dat realtime oplossingen biedt voor het opsporen van bedreigingen voor gegevens die worden gehost in publieke clouds; Enso Security dat zich richt op Application Security Posture Management; en Zero Networks, een leverancier van identiteitsgebaseerde microsegmentatie.

Nu de complexiteit van IT-omgevingen en de dreiging van cyberaanvallen toenemen, ligt de focus nog sterker op het beschermen van endpoints, netwerken, applicaties en data tegen ongeautoriseerde en onbedoelde toegang. Hierbij moet de locatie van deze ‘assets’ niet uitmaken. CyberArk wil graag ondernemers aansporen nog slimmere technologie hiervoor te ontwikkelen dan de reeds bestaande oplossingen.

"We zijn op zoek naar innovatieve security-startups die lastige problemen oplossen voor hun klanten", zegt Udi Mokady, oprichter, voorzitter en CEO, CyberArk. "Onze eerste drie investeringen richten zich op netwerkbeveiliging, applicatiebeveiliging en databeveiliging. CyberArk Ventures is een natuurlijke evolutie van onze bedrijfsstrategie; het geeft CyberArk een kans om de volgende golf van cybersecurity-innovatie te stimuleren en entrepreneurs met baanbrekende ideeën te ondersteunen."

Naast financiering helpt CyberArk Ventures deelnemende bedrijven met go-to-market-ondersteuning, toegang tot CyberArk-technologie, CyberArk Labs-onderzoek, en het CyberArk-management en netwerkmogelijkheden met potentiële partners en klanten. CyberArk Ventures biedt beginnende bedrijven ook begeleiding en feedback om hun productontwerp te verbeteren in de hoop het product bedrijfsklaar te maken, en introduceert hen bij waardevolle ketenpartners.