CyberArk opent een Artificial Intelligence Center of Excellence

CyberArk opent een Artificial Intelligence Center of Excellence, voortbordurend op de jarenlange ervaring die het bedrijf al heeft in het gebruik van kunstmatige intelligentie en machine learning in het CyberArk Identity Security Platform. Deze kennis wordt in het nieuwe initiatief nog beter gebundeld aan onderzoek en productontwikkeling om het gebruik van generatieve AI te bevorderen en zo de beveiliging voor de meer dan 8.000 klanten wereldwijd verder te verbeteren.

Volgens het onlangs gepubliceerde CyberArk 2023 Identity Security Threat Landscape Report verwacht 93 procent van de ondervraagde beveiligingsprofessionals dat AI-gebaseerde bedreigingen hun organisatie zullen beïnvloeden in 2023. Hierbij wordt AI-gebaseerde malware de grootste zorg genoemd.

Het Center of Excellence werkt nauw samen met CyberArk Labs, dat onderzoek heeft gedaan naar de impact van generatieve AI op de innovatie van aanvallers om met die kennis AI-gebaseerde verdediging te helpen ontwikkelen. Met een team van datawetenschappers, softwarearchitecten en ingenieurs onderzoekt het Center of Excellence eerst de mogelijkheden om AI in te bedden in bestaande CyberArk-producten. Daarnaast werkt CyberArk aan het uitvoeren van een uitgebreide langetermijn-roadmap die voortbouwt op dit AI-fundament.

CyberArk toonde al eerder de strategische waarde van AI/ML aan voor het verbeteren van de detectie van bedreigingen voor identiteitsbeveiliging en de respons. Onlangs werd AI-aangedreven automatisering van het aanmaken van policies aangekondigd. Hierbij wordt de expertise in privileged access management gecombineerd met uitgebreide least privilege toolsets zodat de gegevens die zijn verzameld door CyberArk Endpoint Privilege Manager automatisch kunnen worden verwerkt voor onmiddellijke risicovermindering.

CyberArk werkt zet AI/ML op verschillende manieren in om identity security te transformeren, waaronder ondersteuning van identiteit-risicoanalyse, risicobeperking en andere aanbevelingen; het vereenvoudigen van verschillende gebruikersintensieve taken door middel van automatisering; en gebruikers in staat stellen om met het systeem te communiceren door middel van natuurlijke taal en eenvoudige toegang tot documentatie.