CyberArk neemt Idaptive over

CyberArk, specialist in privileged access management, heeft Idaptive overgenomen. Dit Californische bedrijf richt zich op identity as a service. Gezamenlijk ontstaat het eerste identity-platform met een security-first benadering. De overname werd bekendgemaakt tijdens het openbaar maken van de resultaten van het eerste kwartaal.

Nu organisaties hun IT-resources naar hybride en multi-cloud omgevingen verplaatsen en vaart zetten achter verregaande automatisering, neemt het aantal accountgegevens met privileges gekoppeld aan mensen, applicaties en machines enorm toe. Alle identiteiten kunnen ‘privileged’ worden, afhankelijk van tot welke systemen, omgevingen, applicaties en data ze toegang geven of welke acties ze aansturen. Een traditioneel beheer hiervan is niet langer voldoende.

Door de overname leveren CyberArk en Idaptive gezamenlijk een beheerplatform dat is gebaseerd op AI, een security-first benadering kent, adaptief en context-bewust werkt en gebouwd op de principes van zero trust en least privilege. Op die manier worden risico’s geminimaliseerd. De mogelijkheden om identiteiten te beheren en te beschermen wordt met de overname nog uitgebreider.

Idaptive staat goed bekend dankzij features als sterke Single sign-on, multifactor authenticatie en identity lifecycle management voor medewerkers, derden, machine- en consument-identities. De inzet van AI maakt verdacht gedrag sneller duidelijk, terwijl legitieme gebruikers juist snel worden doorgestuurd, zodat security en productiviteit zijn gewaarborgd.

De overname werd gedaan voor 70 miljoen dollar.