Complexiteit cyberbeveiliging door coronapandemie toegenomen

Acronis komt met Acronis Cyber Protect 15, een geïntegreerde zakelijke oplossing die back-up, noodherstel, anti-malware, cyberbescherming en tools voor endpoint-beheer combineert. De bevindingen van het Cyber Readiness Report 2020 laten zien waarom organisaties een cyberbeschermingsoplossing nodig hebben die de complexiteit verkleint.

Dankzij de geavanceerde integratie van databeveiliging en de nieuwste cyberbescherming die Acronis Cyber Protect 15 biedt zijn organisaties beschermd tegen de hedendaagse cyberdreigingen. De wereldwijde coronacrisis heeft nieuwe aanvallen en dreigingen teweeggebracht, juist omdat organisaties overal ter wereld overgestapt zijn naar thuiswerken. Tegelijkertijd biedt Acronis Cyber Protect 15 snelle data en systeem herstel, zodat getroffen organisaties weer moeiteloos operationeel zijn.

Acronis Cyber Protect 15 functioneert met AI-gebaseerde gedragsdetectie die zero day aanvallen tegenhoudt. De zakelijke oplossing is ook voorzien van URL-filtering, kwetsbaarheidsanalyse, bescherming van video conferenties en geautomatiseerd patchbeheer.

Uit het recent uitgebrachte Acronis Cyber Readiness Report, waarbij 3400 bedrijven en thuiswerkers werden ondervraagd naar aanleiding van de huidige corona pandemie, blijkt dat 92% van de ondervraagde bedrijven aangaf nieuwe technologieën te hebben ingevoerd om werken op afstand mogelijk te maken. Het ging dan om samenwerkingsprogramma's, privacy oplossingen en cybersecurity voor endpoints. 

 

 

 Uit het rapport blijkt dat hackers gerichter thuiswerkers aanvallen en dat phishing-, DDoS- (distributed denial of service) en videoconferentie-aanvallen de meest gebruikte tactieken zijn. 

●     Het aantal phishing-aanvallen is nog nooit zo hoog geweest. Aangezien volgens het rapport slechts 2% van de bedrijven kijkt naar URL-filtering bij de beoordeling van een cybersecurity-oplossing, is dit geen verrassing. Deze nalatigheid maakt thuiswerkers kwetsbaar voor phishing-sites.

●     39% van de ondervraagde bedrijven heeft in de afgelopen drie maanden te maken gehad met een videoconferentie-aanval nu werknemers hun toevlucht moeten zoeken tot apps als Zoom, Cisco Webex en Microsoft Teams.

●     Acronis Cyber Protection Centers (CPOC's) ontdekten dat 35% van de malware-aanvallen nog steeds een doorbraak wist te forceren in de verdedigingslinie van organisaties voordat Acronis Cyber Protect werd geïmplementeerd. 

De bevindingen onderschrijven waarom organisaties een cyberbeschermingsoplossing nodig hebben die de complexiteit verkleint, de beveiliging verbeterd en tegelijkertijd kosteneffectief is. 

Het veranderende cyberdreigingslandschap vereist moderne beveiliging

“Traditionele, losstaande antivirus- en back-upoplossingen kunnen geen bescherming bieden tegen geavanceerde hedendaagse cyberdreigingen in een drastisch veranderende omgeving”, aldus Serguei “SB” Beloussov, oprichter en CEO van Acronis. Daarom krijgen organisaties die hun stack moderniseren met geïntegreerde databeveiliging en cyberbescherming niet alleen een betere beveiliging, maar profiteren ze ook van kostenbesparingen en andere schaalvoordelen. “Dankzij het geautomatiseerde en gestroomlijnde beheer van Acronis Cyber Protect 15 kan elk bedrijf de risico's verkleinen, uitvaltijd voorkomen en de productiviteit van het ict-team verhogen”, voegt de oprichter en CEO van Acronis toe.