Commvault introduceert Commvault Cloud

Commvault Cloud, powered by Metallic AI is een platform van Commvault waarmee IT- en security-teams de cyberweerbaarheid van hun organisatie ingrijpend kunnen verbeteren in een tijd waarin hacks en ransomware-aanvallen aan de orde van de dag zijn.

Commvault Cloud verenigt alle SaaS- en softwareoplossingen van Commvault binnen één platform. Een centrale ‘single pane of glass’ beheeromgeving optimaliseert daarbij het overzicht en de grip op zaken. Commvault Cloud gaat echter nog een stap verder. Dit nieuwe platform is speciaal ontwikkeld om de cyberweerbaarheid van organisaties naar een hoger plan te brengen. Hiermee kunnen bedrijven cyberbedreigingen sneller voorspellen, gegevens herstellen uit schone back-ups en responstijden verkorten. Het platform biedt bovendien de laagst mogelijke totale eigendomskosten. De unieke architectuur van Commvault Cloud biedt organisaties de mogelijkheid hun data te beschermen en herstellen voor al hun workloads en IT-omgevingen. Ze kunnen gegevens ook tussen locaties herstellen.

De behoefte aan cyberweerbaarheid is nog nooit zo sterk geweest. Als een organisatie niet in staat is om zich binnen een paar uur van een cyberaanval te herstellen, heeft dat direct gevolgen voor hun bedrijfsreputatie en klantenloyaliteit. Volgens een recente enquête door IDC onder meer dan 500 ITOps- en SecOps-professionals blijkt echter dat 59% van hen verwacht dat het herstel van hun bedrijfsvoering dagen of zelfs weken in beslag zal nemen. Dit is onacceptabel lang.

Commvault introduceert innovatieve oplossingen die organisaties helpen om de voordelen van AI maximaal te benutten en hun cyberweerbaarheid te verbeteren. In tegenstelling tot andere leveranciers die AI alleen gebruiken om content te genereren helpt Commvault organisaties om op basis van AI actie te ondernemen.

Gebruikers van Commvault Cloud kunnen een beroep doen op Arlie, een afkorting voor “Autonomous Resilience”. Deze nieuwe AI-copiloot staat 24/7 klaar voor gebruikers en kan in simpele en begrijpelijke bewoordingen op vragen en verzoeken reageren. Achter de schermen vindt er echter veel meer plaats. Arlie communiceert met modellen voor generatieve AI die informatie en rappporten samenbrengen om gebruikers van gepersonaliseerde en praktisch toepasbare antwoorden te voorzien. Arlie kan onder meer gebruikt worden voor het vinden van een schone back-up, het controleren van de integriteit van een herstelpunt of het generen van opgevraagde code in slecht een paar seconden.