Claranet nieuwe partner Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport

Claranet en Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB) zijn een samenwerking aangegaan. Als partner van het CWB helpt Claranet organisaties in de landelijke high tech maakindustrie hun cyberweerbaarheid te vergroten.

Lisette Oosterbosch, Community Manager bij Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport: “We zijn ontzettend blij dat Claranet partner is geworden van CWB. Naast onze bestaande partners is Claranet een welkome aanvulling. Niet alleen zijn zij gevestigd in de Brainportregio, waardoor de lijnen kort zijn, maar met hun internationale aanwezigheid en jarenlange ervaring zijn zij een goede sparringpartner voor onze brede groep participanten.”

Logisch vervolg

Bart Jacobs, Commercial Directeur van Claranet is enthousiast over het partnership: “Het CWB is dé organisatie binnen Brainport om de cyberbeveiliging op alle niveaus te verbeteren. Brainport is het centrum van de kennis en maakindustrie van Nederland en dus is het uiterst belangrijk dat we zorgen voor een hoge security bewustzijn en dito bescherming. Claranet en het CWB hebben eerder dit jaar samen een Security Event georganiseerd voor de participanten dus een partnership is het logische vervolg hiervan.”

Security is hot!

Naast het partnership met het CWB is Claranet onlangs ook lid geworden van Cyberveilig Nederland (CVN). Jacobs: “We hebben de samenwerking met beide organisaties geïntensiveerd. We merken het in gesprekken met onze klanten, security is hot! Het is nu van belang dat we het bewustzijn creëren dat security niet alleen een onderwerp is voor de IT-afdeling. Security moet onderdeel worden van het DNA van elke organisatie. En het is jammer dat het geen boardroom-topic is bij alle organisaties, want security is een strategie waar je continu mee bezig moet blijven. Naast ons eigen jaarlijkse Security Event organiseren we ook eenmaal per jaar een Security Event voor de participanten van het CWB, in 2023 op donderdag 11 mei.”

Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport

De stichting Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport biedt bedrijven in de hightech maakindustrie een unieke kans om zich beter te wapenen tegen cyber criminaliteit. Het CWB ondersteunt op actieve wijze de organisaties binnen de hightech supply chain in het verhogen van de cyberweerbaarheid. Nog geen drie jaar na de officiële opening telt het CWB 90 participanten (dd augustus 2022) uit Noord-Brabant, Limburg, Zeeland, Gelderland en Zuid-Holland. Jaarlijks organiseert de stichting minimaal 15 kennissessies, masterclasses en evenementen, zowel online als fysiek.