Cisco Partner Summit: innovaties in AI

AI heeft een hoge prioriteit voor organisaties, maar het effectief inzetten ervan brengt uitdagingen met zich mee,  zoals het omgaan met complexe applicatiestacks en infrastructuurpatronen. Om de integratie van AI te vereenvoudigen, presenteerde Cisco de Cisco Validated Designs voor AI tijdens de Partner Summit. In nauwe samenwerking met partners zoals Intel, NetApp, Nutanix, NVIDIA, Pure Storage en RedHat, ontwikkelt Cisco infrastructuurdesigns voor allerlei AI-toepassingen om de effectieve werking van AI voor klanten te garanderen.

Daarnaast lanceert Cisco ook een Observability Ecosysteem voor zijn partners., die veel waarde zien in het onlangs aangekondigde Cisco Observability Platform. Partners ontwikkelen nu al modules rond vijf belangrijke thema’s: Business Insights, SAP, Networking, MLOps en Sustainability. Het platform biedt inzicht in telemetriegegevens en helpt partners om de goede werking van bepaalde hardware en software eenvoudiger te verbeteren.

Tijdens Partner Summit introduceert Cisco ook Cisco Security Suites. Cyberbedreigingen worden talrijker en complexer, dus willen partners en klanten hun beveiliging snel en eenvoudig versterken. Met de Cisco Security Suites kunnen ze op een geïntegreerde en voorspelbare manier beveiligingsproducten van Cisco aanschaffen en activeren op basis van hun specifieke behoeften en concrete gegevens. Deze suites zijn gericht op drie cruciale toepassingsgebieden: User, Cloud en Breach Protection. Ze zijn compatibel met verschillende cloudomgevingen, andere tools en systemen.

Om het concurrentievermogen van partners verder te versterken, voegt Cisco in de komende negen maanden tot zes nieuwe Solution Specializations toe. Cisco's Small Business Specialization is al vernieuwd en omgedoopt tot de Small and Medium Business (SMB) Specialization. Bovendien plant Cisco de lancering van twee nieuwe Internet of Things Solution Specializations in de eerste helft van 2024.

De belangrijkste verandering in de samenwerking met partners zit in de Partner Incentive, waarmee Cisco de gezamenlijke go-to-market met partners beter wil afstemmen. “We vereenvoudigen het voor onze partners om beloningen en kortingen te behalen, met name in de transitie naar op software en services gebaseerde oplossingen. In onze branche wordt groei gestimuleerd door de vraag van klanten naar flexibele IT-kostenmodellen. Met deze nieuwe Partner Incentive belonen we partners die het rendement op de IT-investeringen van klanten maximaliseren”, zegt Daan De Groot, Head of Partner Organization, Cisco Nederland.

De Cisco Partner Incentive wordt gefaseerd ingevoerd en wordt naar verwachting in de tweede helft van 2024 gelanceerd, zodat partners ruim de tijd hebben om over te stappen naar het nieuwe stimuleringskader.

In het verlengde daarvan heeft Cisco ook een aantal verbeteringen toegevoegd aan zijn Partner Experience Platform (PXP). Dit platform is een gepersonaliseerde online portal om partners te ondersteunen bij het verbeteren van hun productiviteit, concurrentiepositie, winstgevendheid en go-to-marketstrategieën. PXP is nu uitgebreid met AI-functies die klanteninzichten genereren voor partners, zoals de Growth Finder. Hiermee kunnen partners hun organisatie laten groeien door inzichten in herhaalde inkomsten, cross-selling en up-selling op basis van AI-modellen. De tool helpt bijvoorbeeld om automatisch de juiste beveiligingsoplossing aan de juiste accounts voor te stellen.

Ten slotte introduceert Cisco een Sustainability Estimator in PXP voor Environmental Sustainability partners. Deze tool geeft partners inzicht in de geschatte energiebesparingen, emissievermindering, kostenreductie en milieu-impact die een klant kan realiseren door zijn IT-hardware te moderniseren. De tool wordt ook ondersteund door een nieuwe Sustainability Partner Journey, die partners voorziet van hulpmiddelen en informatie om hen te helpen bij het opbouwen van hun duurzaamheidspraktijken.