Cisco komt met investeringsfonds van $1 miljard voor AI

Cisco Investments heeft een AI-investeringsfonds van $1 miljard gelanceerd om het startup-ecosysteem te versterken en de ontwikkeling van veilige en betrouwbare AI-oplossingen uit te breiden. Als onderdeel van dit nieuwe AI-fonds doet Cisco strategische investeringen in bedrijven zoals Cohere, Mistral AI en Scale AI om de AI-vaardigheid van klanten te bevorderen en de AI-innovatiestrategie van Cisco aan te vullen. Tot nu toe heeft Cisco al bijna $200 miljoen van het $1 miljard investeringsfonds toegewezen.

AI transformeert elke industrie en de wereld in een ongekend tempo, wat de nadruk legt op de manier waarop bedrijven wereldwijd interacteren en vertrouwen op technologie. Recent onderzoek van IDC (2023) wijst uit dat de wereldwijde AI-markt naar verwachting binnen de komende drie jaar zal verdubbelen tot meer dan $500 miljard. Bedrijven, waaronder Cisco, hebben nu de kans om Gen AI te gebruiken om hun producten en diensten aanzienlijk te verbeteren en hun klanten en eindgebruikers beter te bedienen.

“Meer dan 30 jaar heeft Cisco Investments geïnvesteerd en samengewerkt met talloze bedrijven om innovatie te bevorderen, zowel binnen de kernmarkten van Cisco als in nieuwe strategische gebieden. Onze recente investeringen in bedrijven die generatieve AI ontwikkelen, passen perfect binnen deze langetermijnstrategie," verklaarde Mark Patterson, Chief Strategy Officer bij Cisco. "Bij Cisco zijn we ervan overtuigd dat we ideaal gepositioneerd zijn om de beste strategische partner te zijn voor onze klanten in het tijdperk van AI. We ondersteunen hen bij het opbouwen, beveiligen en versterken van AI. Naast het ontwikkelen van essentiële technologieën voor het verbinden, beveiligen en bevorderen van AI, is Cisco vastbesloten om te investeren in het bredere AI-ecosysteem om nog beter te kunnen voldoen aan de behoeften van onze klanten."

De afgelopen jaren heeft Cisco meer dan 20 overnames en investeringen gedaan gericht op AI, waardoor de mogelijkheden op het gebied van GenAI en machine learning zijn versterkt en de integratie van AI in de gehele Cisco-portfolio is bevorderd. Deze strategische investeringen en samenwerkingen met toonaangevende AI-platforms op het gebied van software en infrastructuur bouwen voort op de holistische strategie van Cisco om het tijdperk van AI te verbinden en te beschermen. Naast deze investeringen zal Cisco ook samenwerken met AI-bedrijven aan producten die Cisco in staat stellen om samen te innoveren, terwijl het tegelijkertijd een agnostische aanbieder en platformspeler in AI blijft, waardoor er opties en dekking worden geboden voor de wereldwijde klantenkring van Cisco.

"De oprichting van ons $1 miljard AI-investeringsfonds getuigt onze toewijding voor Artificial Intelligence en haar potentieel om industrieën wereldwijd opnieuw vorm te geven," aldus Derek Idemoto, SVP, Corporate Development en Cisco Investments. "Dit fonds vertegenwoordigt onze toewijding aan innovatie, en aan de ondernemers en visionairs die de volgende golf van technologie definiëren."

"Cisco heeft een rijke geschiedenis in het leveren van innovatie via O&O, investeringen, fusies en overnames, en strategische partnerschappen. We hanteren een strategie van bouwen, kopen, samenwerken, investeren en gezamenlijk ontwikkelen. De aankondiging van vandaag bouwt voort op de inspanningen van Cisco's investeringen en productinnovaties op het gebied van AI. Dit benadrukt dat Cisco goed gepositioneerd is om bedrijven te helpen bij het benutten van de kracht van veilige, betrouwbare en vertrouwde AI op wereldwijde schaal."