Check Point Software breidt Unified Cloud Native Platform uit

Check Point Software Technologies, cybersecurity-oplossingen, breidt zijn multi-cloudsupport uit door Alibaba Cloud, de digitale intelligence en technologische backbone van Alibaba Group, cloud computing en AI, te integreren met Check Point CloudGuard. Klanten van Alibaba Cloud krijgen daarmee een verbeterde cloudnetwerkbeveiliging en posture management, terwijl andere organisaties de mogelijkheid hebben om Alibaba Cloud te gebruiken binnen hun multi-cloudomgevingen.

Volgens Gartner hanteert 81 procent van de organisaties een multi-cloudstrategie, zodat ze de vrijheid hebben om voor ieder proces de best mogelijke cloud te gebruiken. Bij het streven naar maximale beveiliging van een dergelijke omgeving, hebben organisaties zichtbaarheid en beheergemak nodig. 

Door de integratie profiteren organisaties van geavanceerde beveiliging en zichtbaarheid in hun gehele cloudinfrastructuur, inclusief activa en workloads, terwijl ze altijd hun compliance behouden. Zij hebben nu de mogelijkheid om geavanceerde beveiligingsmogelijkheden, waaronder firewall, Intrusion Prevention System (IPS), applicatiebeheer, IPsec VPN, antivirus, bedreigingspreventie, antibot en meer te implementeren.

Daarnaast krijgen ze inzicht in hun complete cloudinfrastructuur met een volledig uniforme, geïntegreerde cloud-native oplossing. Verder kunnen organisaties hun compliance instellen met complete en kant-en-klare compliance en governance-regelsets, en deze eenvoudig aanpassen met de GSL-builder (Governance Specification Language) van Check Point.

Check Point CloudGuard Posture Management stelt organisaties in staat hun cloud security op verschillende platformen, waaronder Alibaba Cloud, te visualiseren en te beheren, en verkeerde configuraties te detecteren en te verhelpen. Check Point breidt ook zijn bestaande Check Point CloudGuard Network Security-mogelijkheden uit, zodat Alibaba Cloud ook beschikt over geavanceerde dreigingspreventie.