CES Unveiled in Amsterdam werkt samen met de European Innovation Council

De Consumer Technology Association® (CTA), de eigenaar en producent van CES®, een wereldwijd tech-evenement, kondigt een nieuw partnerschap aan met de European Innovation Council (EIC) van de Europese Commissie voor CES Unveiled in Amsterdam. De samenwerking zal bijdragen aan het identificeren van baanbrekende technologieën in Europa, die worden getoond op het evenement in de Beurs van Berlage op 15 oktober 2024. Ook het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft zijn langdurige partnerschap met CES Unveiled Amsterdam verlengd om grensverleggende innovaties uit Nederland te demonstreren.

"We zijn trots op onze samenwerking met de European Innovation Council tijdens CES Unveiled in Amsterdam. Samen gaan we de ongelooflijke technologieën van Europese technologieleiders en start-ups onder de aandacht brengen", zegt Gary Shapiro, CEO van CTA. "Europa is een technologie hub met een sterk startup-ecosysteem. Europese bedrijven lopen voorop met tech-innovaties die grote wereldwijde uitdagingen kunnen oplossen."

Als onderdeel van de route naar CES 2025, die van 7-10 januari terugkeert naar Las Vegas, brengt Unveiled Amsterdam Europa's iconische merken en veelbelovende start-ups, belangrijke vertegenwoordigers van de overheid, koplopers uit de industrie, investeerders en media samen. Je kunt er als eerste de trends voor CES 2025 in Las Vegas ontdekken en je laten inspireren door technologie die helpt om een betere toekomst te creëren.

Een nieuwe toevoeging aan CES Unveiled dit jaar is de "pitch battle" - een on-site mogelijkheid voor de volgende generatie startups om hun innovaties te laten zien. De pitch battle wordt beoordeeld door invloedrijke leiders, EIC-beslissers, investeerders en ingenieurs. De winnaar krijgt een felbegeerde standplaats in het Eureka Park op CES 2025 in Las Vegas.

Voor de European Innovation Council (EIC) is CES Unveiled in Amsterdam het perfecte platform om de meest veelbelovende innovaties uit Europa te steunen, van een onderzoek in een vroeg stadium tot aan de commercialisatie ervan. De EIC bundelt haar krachten met CTA en CES Unveiled in een gezamenlijk doel om het potentieel van technologie te benutten en Europese innovaties wereldwijd in de schijnwerpers te zetten. Bovendien is de EIC vastbesloten om de zichtbaarheid van Europa in zijn geheel groter te maken. Daarom werkt de EIC samen met Europese nationale delegaties die aanwezig zijn op CES Las Vegas om krachtige synergieën te creëren en Europese innovaties onder een sterk Europees kwaliteitsmerk te presenteren.

De EIC is het belangrijkste innovatieprogramma van Europa en een van de grootste Europese investeerders met een budget van meer dan 10,1 miljard euro. Hun focus ligt op het ontwikkelen van deep tech, het ondersteunen van unicorns, centaurs en onderzoeksprojecten en het stimuleren van vrouwelijk ondernemerschap. Sinds 2018 heeft de EIC meer dan 2000 start-ups en MKB's ondersteund en meer dan 550 projecten, die meer dan 600 innovaties en 100 patenten hebben opgeleverd. 

De registratie om deel te nemen aan CES Unveiled in Amsterdam is nu geopend. Neem voor meer informatie over deelname aan het evenement contact op met CESUnveiled@CTA.tech.