Blue Force tracking vergroot veiligheid stewards en politieagenten

Boomi, onderdeel van Dell Technologies en leverancier van cloudgebaseerde integration-Platform-as-a-Service-diensten (iPaaS), levert samen met Nalta, consultant voor technologische oplossingen, een nieuwe oplossing. Met Blue Force Tracking worden de gemeente Amsterdam, de Nationale Politie en de Johan Cruijff Arena ondersteund bij de veiligheid van hun medewerkers.

De Johan Cruijff Arena ontvangt jaarlijks meer dan 2 miljoen gasten voor (sport)evenementen van ongekend formaat, zoals de EK-wedstrijden die dit jaar deels in Amsterdam worden gespeeld. In een stadion dat bijna 55,000 bezoekers kan ontvangen, is veiligheid van groot belang. Om deze veiligheid te garanderen werkt de Johan Cruijff Arena nauw samen met de Gemeente Amsterdam en de Nationale Politie. Deze drie partijen zochten gezamenlijk naar een oplossing om politieagenten en medewerkers in en om het stadion te kunnen monitoren om zo snel te kunnen reageren op potentieel gevaarlijke situaties. Met Blue Force Tracking zijn ze daartoe in staat.

Blue Force tracking is een IoT-platform dat zich met behulp van biometrie richt op onbewuste signalen van medewerkers, zoals een verhoogde hartslag of oplopende lichaamstemperatuur. Stewards dragen Equivital-vesten, die continu meten hoe het met de steward gaat. Zodra een medewerker mogelijk in de problemen is, krijgt het platform een waarschuwing. Vervolgens wordt de locatie van de medewerker gedeeld en wordt de dichtstbijzijnde camera ingeschakeld voor een duidelijk zicht op de situatie.

Het platform dat Nalta heeft opgezet moest in staat zijn verschillende technologische oplossingen snel, betrouwbaar en veilig samen te brengen op één plek. De biometrische vesten van de stewards verzamelen enorm veel data in weinig tijd: data die snel gefilterd en gesorteerd moet worden. Daarnaast is het van groot belang diezelfde data veilig te kunnen verwerken en op te slaan. Om dat mogelijk te maken, werd gekozen voor Boomi als integratiepartner.

Voor Blue Force Tracking wordt gebruik gemaakt van het AtomSphere Platform van Boomi, dat de snelle, veilige en betrouwbare integratie van de verschillende technologieën mogelijk maakt. Het platform werd in zeven maanden ontworpen en kon dankzij de samenwerking met Boomi in slechts zes weken worden uitgerold. Daarnaast zorgt Boomi ervoor dat de oplossing schaalbaar is en in de toekomst kan worden uitgebreid tot een miljoen gebruikers in Amsterdam en de rest van Nederland. Data van deze gebruikers wordt veilig opgeslagen in de vesten, en niet in de cloud, om cyberrisico’s te verkleinen.