Beveiligingssoftware Secusoft bestaat 10 jaar

Dit jaar bestaat Secusoft tien jaar. Daarom een terugblik op het ontstaan en de groei, en natuurlijk ook een vooruitblik op de planning van de komende tijd van Secusoft.

Secusoft is tien jaar geleden ontworpen naar aanleiding van een gemis dat softwareontwerper Leo Hoogma zelf heeft ervaren tijdens het werken in de beveiliging. "Doordat de branche destijds nauwelijks was gedigitaliseerd, liepen informatiestromen ongewenst langs elkaar heen. Rapportages en alarmbonnen werden op papier uitgeschreven, waarbij er nog wel eens wat onder de stoel van de surveillanceauto waaide", vertelt Leo. "Opdrachtgevers hadden geen actueel inzicht in de bevindingen van een beveiligingsbedrijf, en privacygevoelige klantgegevens en sleutelnummers werden bewaard in mappen in de auto. Dat moest beter en veiliger kunnen!"

Omdat Leo in 2003 was begonnen met een eigen IT-bedrijf, bezat hij destijds al veel kennis van het bouwen van software. En toen een beveiligingsbedrijf zijn hulp inriep bij het ontwikkelen van een systeem waarin zij hun planning én rapportages kwijt konden, ontstond onder Leo's handen in 2011 de eerste versie van Secusoft. Doordat het runnen van een IT-bedrijf een hoop tijd kostte, bleef Secusoft daarna enige tijd slechts op de achtergrond aanwezig. Maar zodra in 2017 de privacywet AVG opkwam, besloot Leo de software volledig AVG-proof te maken en de goed beveiligde plannings- en registratiesoftware aan te bieden aan beveiligingsbedrijven in het algemeen.De groei die Secusoft sindsdien maakt, is toonaangevend voor het collectieve gemis dat ondernemers in beveiligingsbranche en de beveiligers zelf ervaarden. Secusoft biedt een oplossing voor het centraal beheren van klantgegevens, personeelsdossiers en bedrijfsvoorraden, en voor het maken van offertes, facturen, rapportages en roosters.

Daarnaast geeft het systeem opdrachtgevers een actueel inzicht via een klantenportaal in een goed beveiligde omgeving, waarbij alleen gewerkt wordt met gecertificeerde servers. Secusoft kreeg het afgelopen jaar het veiligheidscertificaat ISO 27001.